Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi valvoo ensi viikolla kovia ylinopeuksia tehostetusti – valvontaa suoritetaan myös taajamissa

Poliisi valvoo kovia ylinopeuksia ensi viikolla koko maassa erityisesti pääteillä. Valvontaa toteutetaan kaikkina vuorokauden aikoina kaikilla käytettävissä olevilla valvontakeinoilla, poliisi tiedottaa.

Poliisi toivoo, että teillä liikkujat huomioivat nopeasti muuttuvat olosuhteet. Yöllä saattaa olla kirpakka pakkanen, päivällä taas erittäin lämmintä.

– Tiet ovat paikoittain huonossa kunnossa ja lisäksi etenkin öisin tien pinnat muuttuvat jäisiksi, huomauttaa tiedotteessa poliisitarkastaja Heikki Ihalainen Poliisihallituksesta.

Valvonnan painopiste on kovissa ylinopeuksissa.

– Kaikki ylinopeudet ovat tietysti kiellettyjä, joten niihin puuttuminen estää myös suurempia ylinopeuksia. Poliisi toivookin, että autoilijat noudattaisivat nopeusrajoituksia ensi viikolla kuten yleensäkin, Ihalainen sanoo.

Poliisi valvoo muuallakin kuin vain pääteillä.

– Valvonnan painopiste on toki pääteillä, nopeus- ja muuta liikennevalvontaa suoritetaan kuitenkin myös taajamissa, Ihalainen toteaa.