Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Nyt on varma kevään merkki! HSL: Kaupunkipyörät palaavat – Vantaalla jälleen oma palvelu

Liikkuminen: Helsingillä ja Espoolla on yhteinen kaupunkipyöräpalvelu. Vantaa polkee kuitenkin omaa tietään.

Kaupunkipyörät palaavat Helsingin, Espoon ja Vantaan katukuviin huhtikuun alussa. Kausi kestää aina lokakuun loppuun asti.

Helsingillä ja Espoolla on tuttuun tapaan yhteinen kaupunkipyöräpalvelu. Vantaalla on kuitenkin tänäkin vuonna oma palvelunsa. Kahden palvelun pyöriä ei voi käyttää ristiin.

Helsingin ja Espoon kaupunkipyöräverkostoon kuuluu lähes 4 600 pyörää ja 460 pyöräasemaa. Kaupunkipyörien asemat, pyörien määrän ja reitit asemille näkee kauden alkaessa reaaliaikaisesti HSL:n reittioppaasta.

Kauden käyttöoikeus maksaa Helsingissä ja Espoossa 35 euroa. Vantaalla hinta on 30 euroa. Käyttöoikeuden voi ostaa jo nyt.

Helsingissä ja Espoossa yksi matka saa kestää enintään 30 minuuttia ja Vantaalla tunnin. Helsingissä ja Espoossa tämän ylittävästä ajasta joutuu maksamaan euron jokaista puolta tuntia kohden.

Pyörien enimmäiskäyttöaika on 5 tuntia. Tämän ajan ylityksestä joutuu pulittamaan lisämaksujen ohella 80 euron viivästysmaksun.