Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Analyytikkojen kova väite: Nokian Renkaat arvioi sodan hyödyttävän yhtiötä taloudellisesti Venäjällä – HS: Näin yhtiöltä kommentoidaan

Nokian Renkaat on aikonut jatkaa liiketoimintaansa Venäjällä Ukrainan-sodasta huolimattakin. Helsingin Sanomat kertoo, että yhtiö on perustellut ratkaisuaan analyytikoille sillä, että hyötyvät siitä että niin moni kilpailija on vetäytynyt Venäjän-markkinoilta.

– Johdon arvioiden mukaan kilpailijoiden väliaikaiset vetäytymiset yhdistettynä kysynnän ennakoituun kehittymiseen tulee johtamaan tilanteeseen, jossa kysyntä ylittää tarjonnan, referoi analyytikko Joonas Korkiakoski yhtiöltä saadun puhelun sisältöjä.

Nokian Renkaiden sijoittaja- ja mediasuhteista vastaava johtaja Päivi Antola kiistää analyytikkojen näkemyksen.

– Me emme myöskään pyri hankkimaan markkinaosuutta tilanteen takia. Analyytikkojen tekemät arviot ovat heidän omaa tulkintaansa.

– Tällä hetkellä tehdas toimii, mutta totuus on, että tilanne voi muuttua milloin tahansa. Päätimme jo ennen tätä tilannetta kasvattaa tuotantoa Nokian tehtaallamme niin paljon kuin mahdollista ja kasvattaa myös Yhdysvaltain-tehtaan tuotantoa, Antola sanoo.