Kaupungille vuosittain jopa satoja valituksia bassonjytkeestä – Suvilahteen lievemmät rajoitukset kuin Malmin lentokentälle

Kesän ulkoilmakonserteista on tehty linjaukset. Kaikista kello 22 jälkeen päättyvistä ulkoilmatapahtumista on tehtävä meluilmoitukset.

Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaosto päätti hieman lieventää virkakunnan esittämiä päättymisaikarajoituksia.

Olympiastadionilla saa olla yhteensä 16 tapahtumaa, jotka päättyvät kello 22–00. Linjaus ei koske urheilutapahtumia, koska niistä tuleva melu on vähäisempää kuin konserteissa.

Malmin lentokentän alueella saa järjestää kaksi tapahtumaa, jotka voivat pisimmillään kestää kello 01:een. Kello 00 asti saa Malmilla kestää 7 tapahtumaa.

Suvilahdessa, joka on tuttu muun muassa Tuskasta ja Flow-festarista, saa olla kaksi tapahtumaa kello 01 asti ja 8 puoleen yöhön saakka.

Kansalaistorilla ja Töölönlahden puistossa ei konsertoida kello 01 asti, mutta kello 22–24 välillä päättyviä tapahtumapäiviä voi olla 10 kappaletta.

Lisäksi muillakin Helsingin tapahtumapaikoilla on mahdollisuus järjestää kello 22 jälkeen päättyviä tapahtumia, mikäli niille ei ole perusteltua estettä.

Lisäksi myöhäisiä päättymisaikoja voidaan tapauskohtaisesti harkita esimerkiksi vapunaattona, juhannuksena ja uudenvuodenaattona.

Tapahtumamelusta on tullut kaupungin ympäristöseuranta- ja -valvonta -yksikköön vuosittain enimmilään jopa 435 negatiivista asukaspalautetta. Useimmiten valitukset koskevat bassovaltaista musiikkia etenkin ilta- ja yöaikaan. Valitusten määrä on ollut tyypillisesti sitä suurempi, mitä myöhempään konsertti on kestänyt.

Peräkkäisten päivien meteliä säädellään siten, että tapahtumalla voi olla enintään kolme kello 22 jälkeen päättyvää tapahtumapäivää seitsemän vuorokauden aikana. Kolmannen tapahtumapäivän on päätyttävä viimeistään kello 23.

Useamman peräkkäisen tapahtumapäivän kohdalla käytetään tapauskohtaista harkintaa, jossa huomioidaan tapahtuman kokonaiskesto, muiden alueelle hyväksyttyjen yöaikaistan tapahtumien määrä ja tapahtumasta aiheutuva melutaso.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut