Maailma kylässä -festivaali julkaisi ohjelmansa – yllättää keikkapaikoilla

Tapahtumat: Suosittu ilmaistapahtuma järjestetään toukokuussa.

Maailma kylässä -festivaali julkaisi tämän vuoden ohjelmansa. Luvassa on tuttuun tapaan kansainvälistä musiikkia, puheohjelmaa ja dokumenttielokuvia.

Festivaalin livetapahtumat toteutetaan tänä vuonna Allas Sea Poolin ulkoilmalavalla, Tiivistämössä ja Temppeliaukion kirkossa.

– Tulossa varmasti yhtä innostavat, hauskat ja yllättävät festarit kuin aina ennenkin. Ohjelmassa on kiinnostavia kansainvälisiä bändejä, joita on odotettu Suomeen jo useamman vuoden ajan. Puheohjelmassa haetaan erityisesti ratkaisuja muun muassa ilmasto- ja ympäristökysymyksiin, joten kannattaa tulla kuuntelemaan ja hakemaan ajatuksia omaankin elämään, kertoo tapahtuman viestintäpäällikkö Nelli Korpi.

– Tulossa on monipuoliset ja antoisat festarit uusilla paikoilla Helsingin keskustassa ja sen tuntumassa sekä verkossa. 

Festivaali järjestetään ympäri Helsinkiä ja verkossa 23.–29. toukokuuta. Tapahtuma on ennen koronapandemiaa järjestetty Kaisaniemen puistossa 1990-luvulta asti.

Tapahtuma järjestetään tavallista suppeammin koronapandemian takia.

Festivaalilla soittaa esimerkiksi afrikkalainen Les Amazones d'Afrique, joka on tunnettu yhteiskunnallisista aiheistaan. Allas Sea Poolilla nähdään myös Ghanasta lähtöisin oleva kahdeksan nuoren muusikon Santrofi.

Festivaalilauantaina Tiivistämössä esiintyy Orkesta Mendoza. Yhtye edustaa Yhdysvaltojen ja Meksikon raja-alueen musiikillista yhteensulaumaa.

Tapahtumassa on luvassa myös Nicole Willisin ja Gospel Helsingin yhteiskeikka Temppeliaukion kirkossa. Lastenbändi Pikku Papun orkesteri nähdään Allas Sea Poolilla.

Festivaalin puheohjelmassa nähdään Tiivistämössä esimerkiksi Itä-Afrikan Erin Brockovichiksi tituleeratun kenialaisen Phyllis Omidon ja suomalaisen Elokapina-aktivisti Iiris Laisin puheenvuoro, jossa käsitellään ympäristöaktivistien haasteita eri puolella maailmaa.

Ilmasto-oikeudenmukaisuudesta puhuu työskennellyt eteläafrikkalainen ympäristö- ja ihmisoikeustaistelija Kumi Naidoo. Hän on toiminut aiemmin muun muassa Amnesty Internationalin johtajana.

Festivaalin elokuvaohjelmisto on nähtävissä vapaasti koko Suomessa festivaaliviikon ajan. Ohjelmistoon kuuluu muun muassa Cannesin elokuvajuhlilla viime vuonna maailman ensi-iltansa saanut Bigger Than Us. Elokuva kuvaa, miten nuoret kaikkialla maailmassa taistelevat ihmisoikeuksien, ilmaston ja oikeudenmukaisuuden puolesta.

Koko festivaalin ohjelmisto nähtävissä tapahtuman sivuilla.

Lisätty festivaalin viestintäpäällikön kommentit klo 10.05.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut