Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisten viikon lukupaketissa asiaa somesta ja tulevaisuuden toimittajasta

Kokki-Jerick, 37, pyörittää ylistettyä hampurilaisravintolaa Vantaalla – haluaisi perustaa isomman Helsinkiin

Ravintola: Jerick Camenforten hampurilaiset saavat jopa hifistelijät hyrisemään hyväksyvästi. Pikkuruisessa ravintolassa kaikki mahdollinen tehdään itse.

Banaaniketsuppia, pikkelöityä papaijaa, violetilla bataatilla ryyditetty filippiiniläinen sämpylä. Tällaisia ja muitakin erikoisuuksia voi syödä vantaalaisella Mikkolan ostarilla sijaitsevassa Shokuburgerissa.

Joulukuussa 2020 perustettua Shokuburgeria ylistävät hampurilaishifistelijätkin. Maine on kiirinyt niin, että piskuiseen vain kymmenisen asiakaspaikkaa käsittävään hampurilaisravintolaan tullaan naapuritaloista, lähiseudulta ja kauempaankin.

Ravintolan perustaja Jerick Camenforte, 37, kertoo, että eräät asiakkaat tulivat Hämeenlinnasta asti. He olivat ajelemassa ja poikkesivat Korsoon. Ja toisella kerralla Oulusta Helsinkiin ajanut hurautti syömään hyväksi kehutun hampurilaisen.

Tuusulassa asuvan, filippiiniläissyntyisen Camenforten tie hampurilaisyrittäjäksi Vantaalle ei ole mikään tavallinen. Hän työskenteli kokkina hotellissa Filippiineillä, kun 12 vuotta sitten henkilöstöpalveluyritys Opteam värväsi hänet töihin Suomeen.

– Suomi kiinnosti, kun se oli niin eksoottinen ja vastakohta lämpimän sään Filippiineille, Camenforte naurahtaa.

Hän tuli ensin töihin Palmialle tekemään ruokaa suurkeittiössä kouluille, sairaaloille ja vanhainkodeille.

– Opin kärsivällisyyttä, ruoan tekemistä isolle joukolle ja suomea.

Viikonloppuisin hän teki vielä töitä ravintoloissa, muun muassa Michelin-ravintola Luomossa, jonne hän pääsi harjoittelijaksi.

– Tein myös tiskaajan töitä

Sekin oli Camenforten mielestä tärkeää oppia.

Hän on kokenut isoimpien ravintolaketjujenkin keittiöt ja sitten oli oman keittiön vuoro.

”Oluenystävän taivas!” – tässä on Helsingin paras olutravintola: lukijat äänestivät ykköseksi baarin, joka on harvinaisuus koko maailmassa

Hampurilaisravintolan hän päätti perustaa siksi, että ”hampurilaisia syövät kaikki” ja se on helppoa tarjoilla.

– Siinä voi olla erilaisia makuja, mutta se on silti hampurilainen.

Camenforte tarjoaa aasialaisia makuja. Listalla on nyt japanilaisia ja korealaisia aineksia. Hiljattain hän toi myyntiin filippiiniläisen hampurilaisen, jossa on muun muassa pehmeänmakuista banaaniketsuppia.

Camenforte tekee ainekset itse, myös majoneesin.

– Siihen menee aikaa, mutta se kannattaa.

Shokuburgerin sämpylät leipoo Camenforten kehittelemän reseptin mukaan Matarissa sijaitseva Kotileipomo Merinta. Sieltä haetaan tuoreet sämpylät jokaisena aukiolopäivänä keskiviikosta sunnuntaihin.

Camenforte toivoo, että voi perustaa isomman ravintolan vaikkapa Helsinkiin, mutta Mikkola hän ei siitä huolimatta lopettaisi. Se on hänelle tärkeä paikka.

Ensi kesänä Shoku nähdään Helsingin Rautatientorin Burger Lovers -festareilla.

Nämä 7 ravintolaa tulevat Helsingin burger-festareille – mukana New Yorkissa toimiva ketju

Mitä meillä oli ennen Mummotunnelia? – Jouko Lehtolan ainutlaatuiset valokuvat todistavat, kuinka Helsingin "kapakkavallankumous" käynnistyi 1990-luvulla