Näitkö sinistä autoa Fleminginkadulla? Poliisi kaipaa yhä vihjeitä törkeään tapaukseen, jonka uhrina oli 13-vuotias tyttö

Rikokset: Fleminginkadun autoilijaa ei ole vielä saatu kiinni.

Poliisi ei ole edennyt tutkimuksissa Fleminginkadulla maaliskuun alussa tapahtuneeseen nuoren tytön epäiltyyn päälle ajoon liittyen. Epäiltyä henkilöä ei ole tavoitettu eikä poliisi ole saanut vihjeitä keskeisellä paikalla aamuruuhkan aikaan tapahtuneeseen törkeään tekoon.

– Poliisi jatkaa tutkimuksia edelleen ja tarkistelee, onko alueella kameravalvontaa. Epäiltyä tekijää ei ole tavoitettu, toteaa rikoskomisario Pekka Seppälä Helsingin poliisista.

Iäkkään henkilön epäillään ajaneen 13-vuotiaan tytön päälle Fleminginkatu 19:n kohdalla Harjussa keskiviikkona 9. maaliskuuta. Poliisille tehdyssä rikosilmoituksessa onnettomuuden tapahtuma-ajaksi on kirjattu kello 7.50.

Epäilty tekijä oli ilmoituksen mukaan liikkeellä sinisellä autolla. Tapahtuneella ei Seppälän mukaan ole ilmaantunut silminnäkijöitä, joten niitä kaivataan edelleen.

– Silminnäkijöitä kaivattaisiin. Myös kuljettajaa pyydetään olemaan poliisiin yhteydessä asian selvittämiseksi.

Onnettomuus tapahtui aamulla ennen kello kahdeksaa, kun tyttö oli ylittämässä suojatietä Fleminginkadulla. Suojatien eteen ensimmäiseksi tullut auto oli pysähtynyt ja antanut tilaa, mutta vastaantulevalta kaistalta tullut henkilöauto ei ollut pysähtynyt, vaan törmäsi tyttöön.

Törmäyksessä 13-vuotias lensi auton konepellille ja siitä maahan. Kuljettaja oli tytön mukaan iäkäs. Kuljettaja oli teon jälkeen jatkanut matkaa, eikä ollut jäänyt selvittämään tapahtunutta. Epäilty on pyytänyt anteeksi ikkunasta ja poistunut paikalta. Tämän jälkeen poliisipartio saapui paikalle. Myös tytön isä ilmaantui onnettomuuspaikalle ja vei lieviä fyysisiä vammoja saaneen uhrin jatkotutkimuksiin.

Poliisi tutkii tapausta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Tapauksen silminnäkijähavainnot ja mahdolliset muut vihjeet pyydetään lähettämään osoitteeseen analyysi.helsinki@poliisi.fi tai soittamaan poliisin numeroon 0295 417 931 (klo 8–16).

Tällä suojatiellä tapahtuu eniten onnettomuuksia Helsingissä - Pirkko, 82: ”Tuo edellinen vasta vaarallinen onkin”

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut