Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Autoilija, kierrä nämä kadut kaukaa, jos haluat välttyä ruuhkilta – Kasin katutöissä alkaa suuri työvaihe: ratikkareitit muuttuvat Töölössä ja Kalliossa

Kasin katutöissä alkaa suuri työvaihe, joka aiheuttaa ruuhkia ja liikenteen poikkeusjärjestelyjä Kalliossa ja Töölössä.

Liikenteen odotetaan muutosten takia ruuhkautuvan kevään ja kesän aikana Oopperan risteyksessä, Runeberginkadulla Töölöntorin kohdalla sekä Mechelininkadulla pohjoiseen menevillä kaistoilla etenkin laivojen saapumisaikana.

Kalliossa ratikoita siirtyy poikkeusreitille maanantaina 4. huhtikuuta alkaen.

Kaarlenkadulla tehtävien kaivuutöiden vuoksi linjat 3 ja 9 ajavat 10. huhtikuuta saakka Sörnäisten metroaseman ja Urheilutalon kautta.

Lisäksi Helsinginkadulla jatkuvat kaapeleiden suojaputkitustyöt sekä koko alueella kiveys- ja asfaltointityöt.

Töölössä ratikat siirtyvät poikkeusreiteille 11. huhtikuuta. Linjat 1, 2 ja 8 eivät aja Runeberginkadulle. Linjat 1 ja 2 ajavat suoraan Mannerheimintietä, ja linjaa 8 korvataan bussilla 8X Jätkäsaaren ja Oopperan välillä. Poikkeusreitit linjoilla 1, 2 ja 8 ovat voimassa 12. kesäkuuta saakka.

HSL on saanut töölöläisiltä huolestuneita yhteydenottoja siitä, miten Kasin katutyöt vaikuttavat bussien kulkuun alueella.

– Bussit jatkavat kulkuaan aivan normaalisti, ainoastaan 8-ratikan korvaa bussi 8X, HSL:n viestinnästä korostetaan.

– Eniten työmaa Runeberginkadulla vaikuttanee 8X:n lisäksi linjaan 70. Syynä ovat mahdolliset ruuhkat ja kapeat rännit. Linjoihin 24 ja 25 vaikuttaa mahdolliset Mechelininkadun ruuhkat pohjoisen suuntaan.

Katso tarkemmat tiedot poikkeusjärjestelyistä HSL:n sivulta.

Runeberginkadulla työmaa laajenee koko kadun leveydelle 11.4.

Ajoväylä kaventuu ja käytössä on vain yksi kaista kumpaankin suuntaan. Muutoksia tulee myös jalankulun reitteihin.

Samaan aikaan Caloniuksenkatu muuttuu työalueeksi ja ajoneuvoliikenteen läpiajo kielletään. Kadusta tulee yksisuuntainen, ja sillä on sallittu ainoastaan kiinteistöjen tonteille ajo Runeberginkadun suunnasta sekä raitiovaunua korvaavan 8X-bussin liikennöinti.

Mechelininkatua pitkin etelän/lännen suunnasta tulevat ajoneuvot ohjataan Caloniuksenkadun sijaan kiertoreitille Eteläisen Hesperiankadun kautta. Vastaavasti idän/pohjoisen suunnasta Mechelininkadulle suuntaava liikenne ohjataan kiertoreitille esimerkiksi Pohjoisen Hesperiankadun kautta.

Erityisesti kiskojen purkamisesta aiheutuu melua Runeberginkadulla ja Caloniuksenkadulla. Purkutöitä tehdään arkisin klo 7–22 ja tarvittaessa viikonloppuisin kello 8–18.

Caloniuksen- ja Runeberginkadun alueella, työmaan kohdalla, kadunvarsipaikat poistuvat käytöstä 4.4.

– Alueella liikkuvien kannattaa varautua ruuhkiin ja etsiä kiertoteitä, jos mahdollista. Lisäksi reittejä työmaakaivantojen ohi joudutaan muuttamaan viikoittain, joskus useamminkin, esimerkiksi kun rakennamme vesihuoltoa kadun ali, sanoo urakoitsija Louhintahiekan hankekoordinaattori Marja Jokinen tiedotteessa.

Kasin katutöiden on määrä valmistua helmikuuhun 2023 mennessä. Tavoitteena on, että raitiolinja 8 kulkee jatkossa entistä nopeammin. Katujen uusimisen tarkoituksena on myös lisätä kävelyn ja pyöräilyn turvallisuutta.