Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsinki-hallin klubi-istuinten ja aitioiden omistajien epätoivo kasvaa: "Mahdoton saada omia pois" – nämä ovat aition pakolliset kuukausikulut

Moni Helsinki-hallin aitioiden ja klubi-istuinten omistaja haluaisi eroon osakkeista, mutta markkinat ovat kuivat. Kaikki tilaisuudet on peruttu, ja venäläisomistuksien vuoksi entinen Hartwall-areena saattaa olla tyhjillään vielä hyvin pitkään.

– Mahdoton päästä osakkeista eroon, kuka aitioita nyt ostaisi. Mahdoton saada omia pois, eräs aition omistaja tuskailee.

Halliyhtiön osakkeet jakaantuvat A-, B-, C-, D- ja E-sarjaan. A-sarjassa ovat aitiot, B:ssä klubi-istuimet ja D:ssä ovat parkkipaikat. E-sarja on lisärakennus. Jääkiekkoliito omistaa lisäsiiven yhdestä kerroksesta 600 neliötä. Siellä on muun muassa liiton toimisto.

Aition hintaan vaikuttavat sijainti ja koko. HU:n tietojen mukaan hinnat liikkuvat arviolta 200 000 - 500 000 euron välillä. Katso kuvia aitioista tästä.

Osakkeen omistaja maksaa osakkeistaan normaalin vastikkeen. HU:n haastatteleman omistajan mukaan hänen vastikkeensa on 101 euroa kuukaudessa noin 360 000 euron hintaisesta osakkeesta.

Helsinki-hallin toimitusjohtajalta yllätystieto ensi kaudesta

Aitio- ja klubi-istuinten osakkeet oikeuttavat ostamaan hallissa järjestettäviin tapahtumiin halvimman kategorian lippuja.

Yhtiöjärjestyksen mukaan A-, B- ja E-sarjan osakkeet tuottavat yhden äänen yhtiökokouksessa äänestettäessä. Yhtiön D-sarjan osakkeet tuottavat oikeuden hallita autojen pysäköintipaikkoja.

Yhtiön C-sarjan osakkeet tuottavat osinko-oikeuden. Kukin C-sarjan osake tuottaa kaksikymmentä ääntä yhtiökokouksessa äänestettäessä.

C-sarjan osakkeiden äänimäärä on 20-kertainen muihin osakesarjoihin verrattuna. C-sarjan omistajat hallinnoivat halliyhtiön kokonaisrakennetta. Tämän osakesarjan kautta venäläisillä on suurin äänivalta Arena Events -yrityksensä kautta.

Arena Eventsin omistavat Gennadi Timtšenko ja Roman Rotenberg. Nimelliseti äänivallasta yli 90 prosenttia kuulu Arena Eventsille, vaikka kaikkien osakkeiden määrästä heillä on alle puolet.

Helsingin Uutisten saamien tietojen mukaan olisi muutamakin kiinnostunut sijoittajataho, jotka haluaisivat ostaa hallin. Kauppoja ei voi tehdä pakotteiden takia.

Vuonna 1997 valmistunut halli maksoi 300 000 000 markkaa, nykyrahassa noin 78 000 000 euroa.

Vaikka iso areena on tyhjä käyttäjistä, maanalaisessa harjoitushallissa treenataan kuitenkin vielä kaksi viikkoa.

Juttua muokattu 28.3. klo 8.20: Lisätty tieto aitioiden hinnasta.

IS: Jokerien raunioilla kytee hurja suunnitelma seuran tulevaisuudesta – Lähteet: Teemu Selänne on pelastamassa Jari Kurrin ja Hjallis Harkimon

Leijona-legendojen paidat sekä mestaruusviirit poistetaan välittömästi Hartwall-areenalta – nämä nimet katossa ovat