Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HJK saa kokeneen paluumuuttajan Pohjois-Amerikasta – HIFK täynnä mielenkiintoisia nimiä

Veikkausliiga: Paluumuuttaja Jukka Raitalan toive kesälle: ”Ainakin yksi maali”

Veikkausliigan mestaruuden viime vuonna voittanen HJK:n iso tähtäin on menestyä kansainvälisesti. Kokeneen HJK-kasvatin Jukka Raitalan paluu tuo joukkueen takalinjoille valtavan määrän osaamista. Maajoukkueen luottopelaajiin kuuluva toppari on vielä 34-vuotiaanakin Liigan eliittiä.

Raitala nousi ensimmäisen kerran edustusjoukkueeseen jo vuonna 2007. Hän saavutti heti HJK-fanien suosion. Erittäin nopea ja molemmalla jaloilla taitava pelaaja toi jo nuorena ryhtiä Klubin puolustuslinjaan.

Raitalaa ei tunneta maalintekijänä. Hän muistaa tehneensä uransa aikana maaleja ehkä neljästi. Tälle kaudelle odotukset maalinteosta ovat kovat.

– Ainakin yhden maalin teen. Ehkä rangaistuspotkusta, Raitala vakuuttaa itsevarmasti.

Haastattelun aikana ohi kävelevä vastuuvalmentaja Toni Koskela rekisteröi välittömästi paluumuuttajan lupauksen, hymyillen.

Raitala on Keravalta lähtöisin oleva ja nykyisin Kruununhaassa asuva ammattijalkapalloilija. Hän pelasi maailmalla 12 vuotta. Viimeiset kuusi vuotta hän oli Pohjois-Amerikan MLS-Liigassa.

Kuinka tuttu sarja Suomen Veikkausliiga on?

– Vähän olen seurannut. Vaikea enää verrata siihen aikaan, kun lähdin. Sen verran pitkään olen ollut muualla, Raitala laskee.

Raitala ei enää ole yhtä nopea kuin nuorena. Se ei häntä huoleta.

– Pitää osata sijoittua oikein. Kun pelit alkavat, nähdään kuinka vauhti riittää, Raitala naurahtaa.

Raitala tietää, että seurajohdon tavoitteet ovat korkealla. Liigamestaruuden lisäksi Suomen Cupin voitto on kirjattu yhdeksi tavoitteeksi.

Veikkausliigaottelut, kansainväliset pelit ja Cup-karsinnat täyttävät palaajien kalenterit kesällä. Lähes joka viikko on peli. Siksi HJK on satsannut isoon pelaajarinkiin.

– Jokaista pelaajaa tarvitaan. On myös hyvä, että on kilpailua. Meillä oli pitkä valmistautumiskausi, peräti kolme kuukautta. Nyt kaipaa jo tosiotteluihin, Raitala puhisee innostuneesti.

HJK:n pelaajisto on kovempi kuin pitkään aikaan. Päävalmentaja Toni Koskelalla on peräti 27 laadukasta kenttäpelaajaa ja kolme hyvää maalivahtia.

Paluumuuttajat ja maajoukkuerinkiin vielä kuuluva Jukka Raitala ja viime vuonna maajoukkueuran lopettanut Joona Toivio tuovat kokemusta niin kansallisille kentille kuin seuran eurotavoitteille.

Viime vuonna HJK eteni Konferenssiliigasta lohkovaiheeseen. Tänä vuonna tavoite lienee asetettu selvästi korkeammalle. Laaja pelaajarosteri ja viiden pelaajan vaihto-oikeus takaa, että hallitsevan Suomen mestarin prässi on korkealla koko 90 minuuttia. Tähän harva joukkue kykenee Suomessa vastaamaan.

Talvella Koskela peluutti pelaajiaan laajasti. Tiukan otteluohjelman takia, sama jatkuu kesälläkin. Pelaajia kierrätetään aktiivisesti. Kilpailu pelipaikoista on kova. Talven peleissä joukkueen vauhti on ollut läpi pelin vahva, myös puolustuspäässä on nähty selvästi aiempaa aggressiiviisempi joukkue.

Avausottelu on lauantaina 2.4.: HJK-Honka

HIFK:lla muutosten kesä.Viime kaudella hienosti runkosarjan viidenneksi sijoittunut HIFK sijoittui lopullisessa sarjassa kuudenneksi. Tänä vuonna kuuden sakkiin ja ylempään loppusarjaan pääseminen vaatii paljon. Joukkueessa on jännittäviä ja mielenkiintoisia nimiä – menestynyt portugalilainen maalivahti Beto on varmasti mielenkiintoinen. Tunteita herättää maajoukkueessakin esiintynyt Eero Markkanen. Nouseeko Teemu Tainion poika Max loistoon Helsingissä Haka-vuosien jälkeen?

Talvella joukkue puolusti matalalta. Maalipaikkoja haetaan tilanteiden nopeilla vaihteluilla. Saako täysin tuntematon portugalilaisvalmentaja Bernardo Tavares joukkueen pelaamaan toivomaansa peliä jää nähtäväksi?

Avausottelu on lauantaina 2.4.: SJK-HIFK