Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

New York Times julkaisi väitteen, että Nokia auttaa telekuuntelun väärinkäyttöä Venäjällä – HS: Yhtiön johtaja kiistää jyrkästi

Nokian johtaja Tommi Uitto tuomitsee telekuuntelun väärinkäytön Venäjällä.

New York Times julkaisi maanantaina uutisen, joka väitti Nokian auttavan yksityishenkilöiden tietoliikenteen seurantaa Venäjällä teleoperaattori MTS:n verkossa.

Lehden mukaan Nokia olisi auttanut asentamaan sorm-järjestelmän, jonka avulla venäläiset pystyisivät teleseurantaa toteuttamaan. Tämän väitteen Uitto kumoaa Helsingin Sanomien jutussa.

– Meillä ei ole mitään tekemistä sorm-järjestelmän kanssa, koska emme sitä toimita, myy, huolla tai asenna, Uitto sanoo.

– Venäjällä on neljä matkapuhelinoperaattoria, jotka ovat kaikki asiakkaitamme, mutta ne ovat myös kilpailijoidemme asiakkaita. Olemme toimineet Venäjällä standardien mukaisia matkapuhelinverkkoja, joissa on laillisen telekuuntelun ominaisuus. Tämä ominaisuus on käytännössä kaikissa maailman matkapuhelinverkoissa ja tämä on se, mitä Nokia ja kaikki muutkin verkkolaiteyhtiöt toimittavat.