Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vangit eivät mahdu enää vankilaan Etelä-Suomessa – Vantaan vankilan paikkamäärä aiotaan liki kaksinkertaistaa

Vantaan vankilaa laajennetaan. Vuoden 2025 alussa valmistuvaan laajennusosaan tulee 160 vankipaikkaa. Nykyisin Vantaan vankilassa on 185 paikkaa, joten vuoden 2025 alusta alkaen vankipaikkoja on 345.

Vankilan laajentamisella vastataan tutkintavankien määrän kasvuun. Tarkoituksena on keskittää tutkintavangit Etelä-Suomen alueella Vantaan vankilaan.

FBI:n jättioperaatio ja törkeät raiskaukset täyttivät Vantaan vankilan sellit äärimmilleen – alaikäisten määrässä oleellinen muutos

Tutkintavankien määrä on ollit merkittävässä kasvussa Etelä-Suomessa.

Syynä tähän on muun muassa FBI:n viime vuonna valmistunut Greenlight-huumeoperaatio, jonka myötä koko Suomessa vangittiin jopa sata epäiltyä.

Raiskauksesta tuomittu mies sai olla vapaalla, epäillään nyt 29-vuotiaan naisen murhasta – näin moni jonottaa vankilaan, joukossa myös seksuaalirikollisia

– Lisäksi on ollut useampia törkeitä raiskausrikoksia. Korona-aikana on ollut useita törkeitä ryöstörikoksia, joissa huumevelkoja on menty perimään asuntoihin. Käräjäoikeus on pyrkinyt käsittelemään näitä tehokkaammin, sanoi käräjätuomari Petteri Plosila Helsingin käräjäoikeudesta äskettäin Etelä-Suomen Medialle.

Tutkintavankien määrän arvioidaan jatkavan yhä kasvua eteläisessä Suomessa väestömuutosten takia sekä lainsäädäntömuutosten vuoksi.

Tällainen on vangin päivärytmi – Taposta tuomittu Jere, 25, odottaa koevapautta: "Kun vapaudun ehdin vielä tehdä elämässäni jotain järkevää"

FBI:n asettama ansa paljasti: Rikollisryhmä toi Suomeen 1 700 kiloa huumeita – Levitystä järjesteltiin samaan aikaan, kun hoidettiin lapsia

Nuoria, vakavista rikoksista epäiltyjä tutkintavankeja nyt poikkeuksellinen määrä – Vankilanjohtaja: "Ensimmäinen kerta, kun alaikäisiä on näin paljon"

Vangit käsikirjoittivat näytelmän ja esittävät sen pian itse Helsingissä – "Olen oppinut näyttämöllä paljon sellaista, mitä koulussa ei koskaan opetettu"