Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

IL ja IS: Lapsensa surmannut helsinkiläisäiti käyttäytyi arvaamattomasti, naapurien mukaan poliisi ja lastensuojelu kävivät paikalla usein, mutta poika palautettiin aina kotiin

Viikin Latokartanosta löytyi viime perjantaina kaksi ruumista ja maanantaina poliisi kertoi epäilevänsä äidin surmanneen itsensä ja kouluikäisen lapsensa kotonaan. Poliisi lähetti aiheesta lyhyen tiedotteen ja ilmoitti, ettei tule kertomaan julkisuuteen esimerkiksi kuolinsyytä tapauksessa.

Iltalehden ja Ilta-Sanomien tietojen mukaan asunnossa kaksin poikansa kanssa asuva nainen oli jo pitkään käyttäytynyt naapurien mukaan arvaamattomasti ja levottomasti. Nainen oli muun muassa metelöinyt asunnossaan ja parvekkeellaan joskus jopa yötä päivää ja käyttäytynyt myös uhkaavasti naapureitaan kohtaan. Kotioveensa hän oli askarrellut paperilappuja muun muassa "kameravalvonnasta".

Poliisi ja lastensuojeluviranomaiset olivat naapurien mukaan vierailleet paikalla usein. Ilta-Sanomille eräs naapuri kertoi, että poika oli viety monta kertaa poiskin, mutta hänet palautettiin kotiinsa yleensä varsin pian. IS:n haastattelun mukaan iältään 12-13-vuotias poika oli kuukauden parin sisään muuttunut alakuloisen oloiseksi.

IL:lle yksi talon asukas kertoi, että ajatteli naisen päässeen hoidon piiriin, kun asunnosta kuulunut möly loppuviikosta hiljeni.

Äidin sosiaalisen median perusteella hän on ainakin aiemmin työskennellyt hoitajana eräässä Husin yksikössä.

Poliisista todetaan, että tapausta tutkitaan epäillyn henkirikoksen osalta murhana ja äidin kuoleman osalta kuolemansyyntutkintana.