Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tänne legendaarisen vaatekaupan valomainos päätyy – Omistaja: "Pitkän harkinnan jälkeen tulivat tulokseen, että ottavat sen"

Pohjois-Haagassa lähes 70 vuotta toimineen vaatekauppa Liitos-Asusteen valomainoksen kohtalo on ratkennut.

Aiemmin alkuvuodesta liikkeen omistaja Kirsi Vaaramaa ei Helsingin Uutisten jutussa osannut sanoa, minne valomainos tulee päätymään, kun liike sulki viime viikon perjantaina ovensa.

Moni asiakas ehti Vaaramalta asiaa jo kysellä, sillä vastaavanlaiset valomainokset ovat Helsingin katukuvassa jo harvassa ja osa katoavaa kaupunkikulttuuria.

Nyt mainoksen kohtalosta huolestuneille on luvassa iloisia uutisia.

– Nimikyltti lähti Helsingin kaupunginmuseon kokoelmiin, Vaaramaa kertoi alkuviikolla Facebookissa.

Vaarama kertoo Helsingin Uutisille, että kyltti päätyi museoon erään aktiivisen asiakkaan ansiosta. – Yksi asiakas ryhtyi asiaa puuhaaman. Hänellä oli yhteyksiä sinne.

Tämän jälkeen museolta tuli soitto.

– Pitkän harkinnan jälkeen he tulivat siihen tulokseen, että ottavat sen sinne. Ei se mitenkään heittämällä ollut.

Vuosikymmeniä jo legendaariseksi vaatekaupaksi muodostunutta liikettä pitänyt yrittäjä on tyytyväinen, että valomainos löysi uuden kodin.

– Se oli hieno homma. Sanoin että en myy sitä, mutta museoon voin sen antaa. Liitos-Asuste jatkaa vielä yrityksenä toimintaansa, joten en halunnut, että kyltti päätyisi mihinkään tuntemattomaan paikkaan.

Liikkeen lopettamisen päällimmäinen syy on se, että vuosien aikana vanhan kivijalkamyymälän asiakasmäärät ovat vähentyneet.

Helsingin kaupunginmuseo puhdistaa ja sitten arkistoi valomainoksen ja se tulee osaksi muson kokoelmaa. Museoiden kokoelma on nähtävillä tiedonhakupalvelu Finnassa osoitteessa finna.fi.

Vaarama jatkaa Liitos-Asusteen toimintaa kiertämällä pääkaupunkiseudun palvelutaloissa. Perjantaina 8.4. vuorossa on palvelutalo Leevi Haagassa kello 11–14, torstaina 14.4. Pohjois-Haagan palvelukeskus kello 11–14 ja torstaina 5.5. vaatekauppaa käydään Riistavuoren vanhenkeskuksessa kello 11–14.

Valomainokset ovat myös keräilijöiden suosiossa. Tattarisuolla olevassa autotallissa on noin 50 vanhan neonputkivalomainoksen kokoelma. Helsinkiläisille Tommi Tikanojalle, 56, ja Jon Granströmille, 58, keräily on harrastus.

Lue myös: "Monille on tärkeää, että ne säilyvät" – Tommin ja Jonin autotallissa on huikea kokoelma Helsingin historiaa: Muistatko Ritzin, Bio Aulan ja Lintsin Baarin?