Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vuoden ravintolaksi valittiin Punavuoren Nolla – "Kovatasoinen nautinto"

Vuoden ravintola 2022 on Fredrikinkadulla sijaitseva Nolla. Valinnan teki Suomen Gastronomien seura.

Nolla perustettiin Kruununhakaan vuonna 2016, jossa se toimi vuoteen 2018 asti ennen muuttoa Punavuoreen.

Gastronomit perustelivat valintaansa kekseliäisyydellä ja taidokkuudella.

– Nollan kehittymistä on ollut ilahduttavaa seurata. Valitsit sitten lasillisen tiskillä pieteetillä valmistettujen näppipalojen kera tai täyden illalliskokemuksen juomineen, niin ravintolan osaamisesta saa nauttia aina sisäänkäynnistä laskun maksamiseen asti. Nolla tarjoaa asiakkailleen kovatasoisen, täysvaltaisen ja huolettoman nautinnon, kertoo Suomen Gastronomien Seuran puheenjohtaja Joni Kiiski tiedotteessa.

Nollan konsepti perustuu kiertotalouteen ja kestävän kehityksen periaatteisiin, kuten hävikin minimointiin. Astiat ovat käsityönä valmistettuja ja aterimet kierrätettyjä. Pöydissä koristeena olevat pienet maljakot ovat osittain kakkoslaatua ja lautasliinat pellavaa.

– On ollut mahtavaa huomata, että kestävä kehitys ei tarkoita kompromisseja ruoan laatuun. Tarjoamme vieraillemme annoksia, joissa eteläeurooppalaiset juuremme näkyvät ja lähituotetut sesonkiraaka-aineet pääsevät loistamaan, ravintoloitsija Luka Balać sanoo tieddotteessa.

Gastronomit sanovat, että kotimaiset kalat, kasvikset, riista, sienet ja marjat loistavat Nollan annoksien tähtinä.

– Ruokalajeista huokuu gastronominen osaaminen ja makujen yhteensovittamisen taituruus. On upeaa seurata, kuinka ravintolan keittiö ja sali yhtenä tiiminä välittää esimerkiksi kokonaisena paistetun kalan arvostuksen asiakkaalle asti, Kiiski sanoo.

Suomen Gastronomien Seura ry, on myöntänyt Vuoden ravintola -tunnustuksen vuodesta 1985 lähtien. Viime vuonna valintaa ei tehty. Vuonna 2020 vuoden ravintola oli inarilainen Aanaar ja 2019 helsinkiläinen Chapter.

Lue myös: Kebab-ravintola haastoi Punavuoren klassikot – André jäi ihmettelemään hittiannoksen kokoa: "Olisin syönyt toisenkin"