Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Omistatko ylimääräisen läppärin? – Lahjoita se ukrainalaisille lapsille etäkoulua varten

Kriisi: Suomenukrainalainen Oleksandr Puzurnyy kertoo, että kannettaville tietokoneille on tarvetta, jotta sotaa paenneet lapset voivat osallistua etäkouluun.

Sotaa panneilla ukrainalaisilla on nyt Suomessa tarvetta kannettaville tietokoneille. Niitä tarvitaan lasten kotimaan etäkoulua varten, kertoo suomenukrainalainen Oleksandr Puzurnyy.

Puzurnyy toimii vapaaehtoisena Ukrainalaisten Yhdistys Suomessa -järjestössä.

Koulunkäynti on Puzurnyyn mukaan jatkunut etäkouluna osalla Ukrainan alueista ja kouluista. Esimerkiksi Kiovan promestari Vitali Klytško on ilmoittanut, että opiskelua jatketaan tällä viikolla etäopintoina.

– Kannettaville tietokoneille on nyt tarvetta, jotta lapset voivat jatkaa koulunkäyntiä etänä, Puzurnyy kuvailee.

Lapset osallistuvat Suomessakin kouluun ja varhaiskasvatukseen. Opintoja edeltää valmistava opetus. Puzurnyy sanoo, että lapset haluaisivat kuitenkin samalla jatkaa myös kotimaansa opintoja. Nämä kaksi asiaa eivät sulje toisiaan pois.

Taustalla vaikuttaa se, etteivät perheet halua jäävänsä Suomeen pysyvästi. He toivovat sodan loppuvan pian ja voivansa palata Ukrainaan.

– Vaikka heidän kotitalonsa on tuhoutunut, he haluavat silti mennä takaisin, Puzurnyy kuvailee.

Puzurnyy kertoo, että kannettavia tietokoneita voi lähettää Ukrainalaisten Yhdistys Suomessa -järjestölle, joka välittää ne eteenpäin. Lahjoituksen voi tehdä Auta Ukrainaa -verkkosivulla.