Pääkirjoitus | Päätoimittaja Kannala: Vastuullinen kaupunkilehti soveltuu hyvin mediakasvatukseen

Ensi viikolla alkavalla Lukuviikolla kannattaa miettiä paikallisen median merkitystä ja peilata sitä maailman tapahtumiin, sanoo päätoimittaja Karri Kannala.

– Oman paikkakunnan asioista tuskin kukaan tietää paremmin kuin alueen oma media. Oma, journalistinen uutismedia on olennainen osa paikallisdemokratiaa ja erinomainen apuväline vaikkapa uusille asukkaille. Kaupunkilehti on vastuullinen ja läheinen media, joka tuntee ihmisten arjen. Suomessa on suuriakin kaupunkeja, joissa kaupunkilehti on käytännössä ainut paikallinen journalistinen media. Jokainen voi miettiä, miltä maailma näyttäisi ilman journalistisia paikallisia uutisia – yksi pelottava esimerkki löytyy itärajan takaa, Kannala sanoo pääkirjoituksessa.

Maksuttomia kaupunkilehtiä voi hyödyntää mediakasvatuksessa sekä kotoutumisen tukena.

– Paperinen kaupunkilehti tai sen näköislehti soveltuu hyvin esimerkiksi Uutismedian liiton tuottaman Perehdy paikalliseen -mediakasvatusmateriaalin kumppaniksi. Paikallisidentiteettiä vahvistava oppimateriaali harjaannuttaa eri tekstilajeihin, opastaa vastuulliseen journalismiin ja kannustaa toimintaan.

Lue koko pääkirjoitus tästä!

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut