Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Huoltomiehenä ja poliisina esiintynyt huijari pääsi ikäihmisten asuntoihin Helsingissä ja vei näiltä omaisuutta – tapaus siirtyy nyt syyteharkintaan

Helsingin poliisi on siirtänyt syyteharkintaan asiakokonaisuuden, jossa 29-vuotiaan miehen epäillään anastaneen omaisuutta vanhuksilta. Lisäksi tapauksista epäillään 25-vuotiasta naista ja 22-vuotiasta miestä.

Kokonaisuuden pääepäilty esiintyi huoltomiehenä ja pääsi näin sisään asianomistajien asuntoihin. Miehen epäillään esiintyneen huoltomiehenä ja lyöttäytyneen asianomistajien seuraan muun muassa kerrostalon alaovella. Uhrit päästivät hänet kotiinsa, kun hän esimerkiksi väitti, että talossa oli vesivahinko tai tulipalo. Epäillyt rikokset tapahtuivat tammi- ja helmikuussa 2022.

Epäilty anasti asunnoista muun muassa käteistä rahaa, pankkikortteja, koruja ja lompakoita. Tapauksia tutkittiin muun muassa nimikkeillä törkeä varkaus ja maksuvälinepetos. Lisäksi yhtenä nimikkeenä on virkavallan anastus: miehen epäillään soittaneen kahdelle asianomistajalle ja esiintyneen poliisina.

Poliisi epäili miestä samanlaisesta rikossarjasta syksyllä 2021. Hän oli vapautunut tutkintavankeudesta pari päivää ennen kuin aloitti uudet epäillyt rikokset. Epäilty on ollut uudelleen vangittuna helmikuun alusta 2022.