Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HOK-Elanto lopetti hävikkiravintolansa Sokokselta, tilalle suosittu ketju – "Kysyntä ja liikepaikan vaatimukset eivät kohdanneet"

Sokoksen kulmaan avattiin vuonna 2020 HOK-Elannon ruokahävikkiä minimoimaan pyrkinut Happy Farmer Kitchen & Bakery, jonka annoksissa hyödynnettiin muun muassa viereisen S-marketin hävikkituotteita.

Nyt ravintola on lopettanut ja tilaan avataan toukokuun loppupuolella Hesburger.

Hesburgerin yläpuolella toisessa kerroksessa jatkaa Happy Farmer Coffee Bar & Wine.

Laajoilla aukioloajoilla palveleva hampurilaisravintola työllistää noin 30 henkilöä ja asiakaspaikkoja on noin 60. Nopean asioinnin takaavat viisi itsepalvelukassaa. Päärautatieaseman kupeessa sijaitseva pikaruokaravintola tulee palvelemaan myös yöaikaan.

Kun HOK-Elanto avasi Happy Farmer-hävikkiravintolansa syksyllä 2020, kerrottiin, että myös perinteikkään Casa Largon tiloihin tulee saman konseptin alla toimiva ravintola 2021. Näin ei kuitenkaan käynyt.

– Uskoimme vahvasti syksyllä 2020 avattuun Happy Farmer -ravintolakonseptiin, mutta valitettavasti koronapandemian jaloissa kysyntä ja liikepaikan vaatimukset eivät kohdanneet. On kuitenkin jo nähtävissä, että ihmiset ovat palaamassa myös Helsingin keskustaan, HOK-Elannon ravintolatoimialan johtaja Henriikka Puolanne sanoo tiedotteessa.

HOK-Elannosta muistutetaan, että rajoitusten värittämä korona-aika on ollut vaikea koko ravintola-alalle, ja erityisen haasteellista ravintolatoiminta on ollut ydinkeskusta-alueella toimiville ravintoloille, joiden asiakaskunta on siirtynyt isossa määrin etätöihin.