Haluatko tehdä humalakävelyn Kalliossa? – Nyt se onnistuu jopa oppaan johdolla

Jo lähes perinteeksi muodostunut Helsingin kävelyfestivaali järjestetään tänä keväänä 11.–24. huhtikuuta. Kyseessä on kotiseututapahtuma, jonka aikana voi valita haluamansa kävelyretken halki Helsingin. Retket ovat opastettuja.

Festivaalin järjestää Helsingin kävelyfestivaalin kannatusyhdistys ry ja sen on perustanut kävelykirjailija Pauli Jokinen.

Retkiä on valittavissa runsaasti. Esimerkiksi festivaalin aloituspäivänä tutustutaan rakentamattomaan Kallioon ja Lapinlahden sairaalan tunnettuihin hahmoihin.

Myös taiteiden Töölö, kylmän sodan Helsinki ja menneen ajan Ruoholahti ovat tutkimisen arvoisia kävelykohteita.

Monien tunnettujen kuuluisuuksien maine on säilynyt pääkaupungissa halki vuosikymmenten.

Muun muassa vallankumousjohtaja V.I.Lenin, aseistakieltäytyjä Arndt Pekurinen sekä lukuisat tsaarit ja tsaarittaret saavat nyt oman kävelykierroksensa.

Myös makea Kallio ja virtuaalinen kierros Talvipuutarhassa ovat kierrosten teemoina, samoin kävely, jossa kurkistetaan 1950-luvun Maunulaan.

Ikäviäkään asioita ei unohdeta: kävelijät pääsevät tutustumaan Viaporin vankileirille, Leposaaren hautausmaahan ja Helsingin suurpommituksiin helmikuussa 1944.

Festivaali päättyy 24. huhtikuuta, jolloin suoritetaan Kallion humalakävely.

Kierrokset järjestetään pääsääntöisesti säällä kuin säällä, mutta oppaat voivat halutessaan päättää kierroksen peruuntumisesta tai keskeytyksestä kehnon sään takia. Asiasta tiedotetaan festivaalin kotisivuilla ja Facebook-sivuilla.

Osallistujamäärät vaihtelevat kierroksesta riippuen ja ne on ilmoitettu ohjelmiston yhteydessä. Mukaan pääseminen varmistuu ostamalla lippu verkkokaupasta ennakkoon.

Jos kierros on loppuunmyyty, opas voi oman harkintansa mukaan ottaa mukaan vielä käteismaksajia. Alle 12-vuotiaat pääsevät huoltajan seurassa kierroksille ilmaiseksi.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut