Maunulaan tulossa 3 näyttävää kerrostaloa – tarkoittaa muutosta suosittuun puistoon

Asunnot: Maunulanpuiston maisemaan suunnitellaan muutosta.

Maunulan pohjoisosaan on tulossa koteja noin 170 ihmiselle, kun Lampuotilantielle suunnitellaan kolmea uutta kerrostaloa. Alue on lähellä raidejokerin linjaa, johon kaupunki haluaa lisää asumista. Kerrostaloista tulee korkeimmillaan viisikerroksisia.

Kaksi rakennuksista sijoittuu tontin eteläosaan ja muuttaa näkymiä Maunulan puiston suunnasta. Kolmas rakennus sijoittuu Maunulantien ja Lampuotilantien risteyksen tuntumaan.

Kaupungin mukaan kerrostalot täytyy rakentaa niin, että ne muodostavat viihtyisän ympäristön, eivätkä anna umpinaista vaikutelmaa. Erityistä huomiota tulee kiinnittää tontin vehreään liittymiseen suosittuun Maunulanpuistoon.

Uudet rakennukset olisivat kaksiosaisia ja niiden välissä on lasiseinäinen porrashuone, joka keventää ilmettä ja lisää valoisuutta. Rakennuksen julkisivujen on oltava pääosin paikalla muurattua tiiltä, muurauksen päälle tehtyä rappausta tai puuverhottuja. Rakennukset voivat olla myös puurunkoisia.

Autopaikat ovat maan tasossa ja autotalleissa.

Tonteilla on tällä hetkellä kolme 1960-luvun alussa valmistunutta neli- ja viisikerroksista taloa. Ne säilytetään.

Tonttien eteläpuolella on 1990-luvun puolivälissä rakennettuja nelikerroksisia kerrostaloja ja itäpuolella 1960-luvun alun 4-5-kerroksisia kerrostaloja. Pohjoispuolella on vuosituhannen alkupuolella rakennettujen kaksikerroksisten pientalojen rivistö.

Tonttien länsipuolelle rakennetaan lähivuosina viisikerroksisten kerrostalojen kortteli.

Uuden kaavoitettavan rakennusoikeuden arvo on kaupungin karkean arvion mukaan noin viisi miljoonaa euroa.

Kaupunkiympäristölautakunta hyväksyi kaavamuutoksen osaltaan viime viikolla.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut