Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronatilanteen takaiskuihin varauduttava Suomessa, sanoo THL:n Mika Salminen

Kevään mittaan koronatapauksissa voidaan nähdä vielä uusia nousuja. Kesää kohti silti tilanne rauhoittunee, arvioi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) johtaja Mika Salminen.

– Tilanne ollut meillä tasainen aika pitkään. Sitä ennen oli nousua. Todennäköistä on, että kuukauden sisään tulisi laskua, koska iso osa väestöstä on jo taudin sairastanut.

Salmisen mukaan tapausmäärissä ei ole ollut viime viikkoina hirveän suurta muutosta. Tapausmäärät ovat laskussa, lievästi.

– Meidän on silti varauduttava siihen, että takaiskuja saattaa tulla, Salminen painottaa THL:n sekä sosiaali- ja terveysministeriön tilaisuudessa koronatilanteesta.

Koronavirustartuntaan liittyviä kuolemia oli STM:n tiedotteen mukaan viime sunnuntaihin mennessä ilmoitettu Tartuntatautirekisteriin yhteensä 3 252. Viimeisen kahden viikon aikana menehtyneitä on kirjattu 406, kun edeltävän kahden viikon aikana kuolemia kirjattiin 275.

Koko epidemian aikana menehtyneiden mediaani on 83 vuotta. Koronaan liittyvien kuolemien määrä on kasvanut tartuntojen levitessä laajasti myös ikääntyneiden keskuudessa.

– Tapausmäärien kasvu yksistään selittää sen, että kuolemantapauksia tulee. Korona yksi vaikuttaja tekijä näissä kuolemissa, Salminen sanoo.