Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Konalan Sortti-asema sai 10 vuotta jatkoaikaa – tähän käyttöön alue on oikeasti suunniteltu

HSY on hakenut Konalan Sortti-asemalle määräaikaisen rakennusluvan jatkamista kymmenellä vuodella. Asema jatkaa toimintaansa normaalisti.

Edellisen kerran asemalle haettiin 10-vuotiskaudelle jatkoa vuonna 2013 ja sitä edellisen kerran vuonna 2003. Asema avattiin vuonna 2004.

Kaupunkiympäristölautakunta hyväksyi HSY:n suunnittelutarveratkaisuhakemuksen tällä viikolla.

Helsingin yleiskaavassa 2016 rakennuspaikka on osoitettu pääasiassa toimitila- ja osin asuinalueeksi. Toimitila-aluetta kehitetään toimitilojen, tuotannon, varastoinnin, satamatoimintojen, julkisten palvelujen ja opetustoiminnan sekä virkistyksen käyttöön.

Asuinaluetta kehitetään pääasiassa asumisen, puistojen, virkistys- ja liikuntapalvelujen sekä lähipalvelujen käyttöön. Alueen lounaispuolella yleiskaavassa on pikaraitiotiemerkintä eli raidejokeri. Alueella ei ole voimassa olevaa asemakaavaa.

Lue: Kierrätys helpommaksi: Sortti-asemat halutaan auki myös viikonloppuisin – kokeilu alkanee joulukuussa

Lue: Konalan Sortti-asema pidentää aukiolojaan, auki myös viikonloppuisin

Lue: Sortti-asemilla kevät on kiireistä aikaa, mutta nyt asiakasmäärää rajoitetaan koronan takia

Konalan Sortti-aseman alueen maankäytön tarkempi suunnittelu ei ole vielä ajankohtaista. Asemakaavoituksen on arvioitu käynnistyvän aikaisintaan 2020-luvun jälkipuoliskolla.