Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaupungin kiusallinen moka loi Helsinkiin ilmaisia parkkipaikkoja, nyt ne poistetaan – tämä tunnettu "porsaanreikä" pysyy käytössä

Kaupunki aikoo poistaa kantakaupungin alueelta useampia ilmaisen pysäköinnin mahdollistavia porsaanreikiä. Syynä ovat laittomasti asennetut pysäköintikieltomerkit. Helsingin Uutisten haastatteleman pysäköinninvalvojan mukaan tällaisia on muun muassa Kallion Pengerkadulla sekä Ullanlinnassa Kapteeninkadulla.

Näissä paikoissa pysäköintikiellon yhteyteen on asennettu lisäkilpi, jossa nuoli osoittaa ylös sekä alas. Merkkiä käytetään, kun halutaan osoittaa liikennemerkin vaikutusalueen jatkuvan molemmin puolin merkkiä.

Tieliikennelain mukaan kyseistä lisäkilpeä saa käyttää liikennemerkin yhteydessä vain silloin, jos liikennemerkkiä käytetään toistomerkkinä. Pengerkadulla ja Kapteeninkadulla pysäköintikielto on aloitettu tällä merkkiyhdistelmällä viemällä merkit kauemmaksi risteyksestä. Tällöin risteyksen ja merkin väliin syntyy ilmaisia pysäköintipaikkoja

– Tällaiset tilanteet saattavat johtua liikennemerkin asentajan tietämättömyydestä. Tai hän on saattanut hieman oikaista, jos liikennemerkin asentaminen ei ole onnistunut oikeaan kohtaan ja kuvitelllut tilanteen hoituvan asentamalla lisäkilpi merkkiin. Tilanteet pyritään korjaamaan nopeasti. Nämä Pengerkadun ja Kapteeninkadun esimerkit ovat olleet väärin jo kiusallisen pitkään, sanoo johtava liikenneasiantuntija Jouni Korhonen Helsingin kaupungilta.

Autoilija, tiesitkö tämän porsaanreiän? Video Helsingin ilmaisista parkkipaikoista leviää netissä hurjaa vauhtia – Mauri, 64: "Niiden löytäminen on helppoa"

Helsingissä tehtiin Korhosen mukaan viime vuonna yli 7000 katutyöpäätöstä, jotka sisälsivät tilapäisiä liikennejärjestelyitä.

– Aina välillä lipsahtaa, eikä alkuperäisiä järjestelyä ole saatu palautettua työmaan jälkeen. Tällöin joku merkki saattaa puuttua tai se on väärässä paikassa.

Helsingin Uutiset kertoi maaliskuussa (HU 12.–13.3.) Sörnäisten Vilhonvuorenkadun some-ilmiöksi nousseesta porsaanreiästä. Kieltomerkki on normaalia kauempana risteyksestä, mutta se ei ole Korhosen mukaan laiton. Risteyksen ja merkin väliin vaan jää vapaa pysäköintipaikka.

Kaupungilla ei ole suunnitelmia kyseisen liikennemerkin paikan siirtämisestä. Tilanne kuitenkin muuttuu, kun Suvilahdenkadun ja Vilhonvuorenkadun risteyksessä toteutetaan suunnitelma jalankulkijoiden turvallisuuden parantamiseksi.

HU kertoi myös käytöstä poistetuista bussipysäkeistä, joista osaa käytetään ilmaisina parkkipaikkoina. Korhonen sanoo, että näitä muutetaan mahdollisuuksien mukaan virallisiksi asukaspysäköintipaikoiksi.

– Töölön sairaalan lähellä on kaksi käytöstä poistettua bussipysäkkiä, joiden tilalle tulee 9 uutta asukaspysäköintipaikkaa. Tästä on tehty juuri päätös.

Autoilijoiden sakkoraivo yhä silmittömämpää – pysäköinninvalvoja Jukkaa on jahdattu puukkosahan kanssa: "Laskujeni mukaan kasvoilleni on syljetty kuusi kertaa"