Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Huomio huomio kaikki veronmaksajat: Matkakuluvähennys nousee – "Kannattaa ehdottomasti päivittää verokortti tänä vuonna"

Hyviä uutisia: asunnon ja työpaikan välisten matkojen matkakuluvähennyksiä korotetaan tilapäisesti kuluvana vuonna. Verohallinto toivoo kuitenkin palkansaajilta malttia: jos vähennyksen haluaa huomioida jo tänä vuonna omassa veroprosentissa, on perusteltua tehdä uusi verokortti heinäkuussa tai sen jälkeen.

Kodin ja työpaikan välisiä matkakuluja voi tänä vuonna poikkeuksellisesti vähentää verotuksessa aina 8 400 euroon asti. Viime vuonna matkakuluvähennyksen enimmäismäärä oli 7 000 euroa. Omavastuu 750 euroa pysyy ennallaan.

– Kannattaa ehdottomasti päivittää verokortti tänä vuonna. Verokortille nämä parannetut vähennykset voi ilmoittaa aikaisintaan heinäkuussa, mutta alkusyksystäkin ehtii hyvin. Kun on tehnyt uuden verokortin, vähennykset vaikuttavat siihen, kuinka paljon maksaa palkastaan veroja loppuvuonna, ylitarkastaja Päivi Ylitalo Verohallinnosta huomauttaa tiedotteessa.

Oman auton käyttöön liittyviä kilometrikohtaisia vähennyksiä korotetaan tilapäisesti tälle vuodelle viisi senttiä viime vuodesta. Jos vähennyksen saa oman auton käytön mukaan, vähennys on 0,30 euroa kilometriltä. Käyttöetuautosta vähennys on 0,24 euroa kilometriltä.

– Ohje heille, jotka voivat ilmoittaa matkakuluja oman auton käytön mukaan tältä vuodelta, on sama kuin muillekin: vähennykset saa nopeimmin käyttöön, kun vie ne verokortille heinäkuussa tai alkusyksystä, Ylitalo huomauttaa.