Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Helen nostaa sähkön hintaa 26 % – näin yhtiö kommentoi kaukolämmön hintapaineita: "Hinta koostuu 90-prosenttisesti tekijöistä, joihin emme voi vaikuttaa"

Helen nostaa toukokuussa sähkön hintaa 26 prosenttia. Helenin viestinnän mukaan hinnat ovat tämän vuoden alusta sähköpörssissä tuplaantuneet, mutta koko nousua ei siirretä asiakasmaksuihin.

Ukrainan sota aiheuttaa epävarmuutta markkinoille ja raaka-aineiden hinnat ovat kohonneet.

Venäläisestä energiasta halutaan Helsingissä eroon ja näin se korvataan – vihreillä myös lista keinoista öljynkulutuksen vähentämiseksi: "Halvempi HSL-lippu helsinkiläisille ja autottomat sunnuntait kokeiluun"

Kaukolämmön hintapaineesta Helenin viestintäjohtaja Vilma Wiitakorpi Björkman toteaa, että hinta perustuu 90-prosenttisesti tekijöihin, joihin Helen ei voi vaikuttaa, jolloin ainoa mahdollisuus on suhteuttaa asiakashinnoittelua kustannusten muutoksia vastaaviksi. Se, mikä osuus on täsmällisesti Ukrainan kriisillä, on vaikea arvioida.

– Toki jo useissa EU-maissa läpiviedyt tukitoimenpiteet kuluttajien maksukyvyn varmistamiseksi kuten esimerkiksi energiaveron alentaminen ja suorat tulonsiirrot heikoimmassa asemassa oleville kuluttajille olisivat tervetulleita varmasti myös Suomessa, Wiitakorpi Björkman arvioi.

Vasemmistoliiton Mia Haglund totesi aiemmin tällä viikolla Helsingin Uutisille, että mikäli EU-pakotteet saadaan tuontitullin muodossa asetettua fossiiliselle energialle, tulevat hinnat nousemaan entisestään.

Maalämpökaivon saa porata nyt myös kaupungin maille – uusi linjaus herätti iloa Itä-Pasilassa: "Säästyneillä lämmityskustannuksilla voidaan hoitaa lainaa"

Helsingin kaupungille se tarkoittaa konkreettisesti ennakoitua suurempia kuluja esimerkiksi päiväkotien ja vanhustenkeskusten lämmityksessä. The Guardian kertoi perjantaina, että Venäjän kivihiilen tuontikielto EU:hun alkaa elokuussa.

– Kaupungin tulisi valmistella taloudellinen energiapaketti. Teimme koronapaketin ilman veronkorotuksia ja pystymme kompensoimaan energian hinnan nousun leikkaamatta palveluita. Kaupungin tilinpäätöksen tulos vuodelta 2021 oli 350 miljoonaa, Haglund muistuttaa ja jatkaa, että valtion tasolla on tarkasteltava yksittäisten ihmisten tarvitsemat tukimuodot.

Polttoaineen jakeluvelvoitetta alennetaan 12 sentillä litralta, ministeri toivoo sen näkyvän myös pumppuhinnoissa – Näin Suomi varautuu Venäjän hyökkäyssodan aiheuttamiin uhkiin

Kaukolämmön hinta uhkasi nousta 50% – Helenin hallituksen Osmo Soininvaara paljastaa miten 30 prosentin korotus neuvoteltiin: ”Alemmas emme voineet mennä”

Ruoan hinta nousee tänä vuonna nopeammin kuin koskaan EU-aikana, ennustaa PTT – Näin paljon ruoka kallistuu

MT:n kysely: Tämä on suomalaisten kipuraja polttoaineen hinnalle