Oletko aina halunnut laulajaksi oopperaan? – Nyt se onnistuu, vieläpä keskellä Kalliota

Teatteri: Klassinen balladiooppera siirtyy nykyajan Kallioon.

Helsingin työväenopistossa käynnistyy musiikkiteatteriproduktio Kerjäläisooppera, johon nyt haetaan laulajia ja tanssijoita. Valitut opiskelijat osallistuvat lukuvuoden 2022–2023 aikana tavoitteelliseen työskentelyyn. Esitykset toteutetaan syyskuussa 2023.

Kerjäläisooppera on John Pepuschin vuonna 1728 säveltämä balladiooppera orkesterille, laulajille ja tanssijoille Johan Gayn libreton pohjalta.

Alun perin Lontoon alamaailmaan sijoitetun romanttisen veijarinäytelmän tapahtumat on siirretty nykyaikaan ja Kallioon.

Laulujen ja puhetekstien käännökset ovat Saara Pääkkösen käsialaa. Teoksen ohjaa Ville Saukkonen. Musiikista vastaa vanhan musiikin orkesteri Amore Barocco Anni Elosen johtamana.

Laulajien koelaulut pidetään lauantaina 23. huhtikuuta kello 11.30–16.30 Opistotalossa. Produktioon haetaan mies- ja naisääniä solistirooleihin ja kuoroon.

Koelaulutilaisuuteen on ilmoittauduttava viimeistään 22. huhtikuuta kello 12. Lisätiedot ja ilmoittautuminen löytyvät kurssitunnuksella H223698 osoitteessa ilmonet.fi.

Tanssiteatterin hakutilaisuus pidetään maanantaina 9. toukokuuta kello 17–21 Opistotalossa. Lisätiedot ja ilmoittautuminen kurssitunnuksella H224185 osoitteessa ilmonet.fi.

Kerjäläisoopperan tekemiseen osallistuu opiskelijoita eri ainealoilta. Mukana ovat muun muassa musiikki, teatteri, tanssi, käsityö sekä kuvataide.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut