Nuoriso lanseerasi TikTok-haasteen, jossa kaatuillaan astiat kädessä – HS: Rehtori lanseerasi lompakossa tuntuvan vastasanktion ja kaatuilu loppui alkuunsa

Etelä-Suomen Media kertoi aiemmin viikolla suomalaiskouluissa levinneestä TikTok-haasteesta, jossa kaatuillaan tarjotin kädessä niin, että astiat lentelevät pitkin lattioita ja usein hajoavat. Tämä toimitus kuvataan ja laitetaan TikTok-palveluun.

Suomalaiskouluissa huumorintaju ei ole kestänyt moista villitystä. Helsingin Sanomat kertoo, että Luvian koulun rehtori Pasi Savolainen on jo kehittänyt haasteeseen vastasanktion. Se tuntuu lompakossa.

– Toimimme vahingonkorvauslainsäädännön mukaisesti. Vahingon tahallisesti aiheuttanut henkilö on korvausvastuussa. Tästä haasteesta on nyt laskutettu oppilaita, ja toimimme samoin jatkossakin, Savolainen kertoo haastattelussa.

TikTok-haaste alkoi levitä maanantaina. Luvialla se loppui viimeistään torstaina. Taloudellinen sanktio osoittautui erittäin tehokkaaksi tavaksi lopettaa temppuilu alkuunsa.

– Some-haasteille on tyypillistä, että ne vaihtuvat nopeasti ja kulkevat sykleissä. Ne voivat mennä ohi yhtä nopeasti kuin alkavatkin, Savolainen kertoo.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut