Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kati Pallasvuo kehitti miehille oman joogatunnin, josta tuli niin suosittu, että naisetkin tahtoivat mukaan – "Laitettiin pystyyn Kanki-ryhmä"

Hyvinvointi: Äijäjoogaryhmästä tuli huippusuosittu ja lopulta samalla tunnille halusivat myös naiset.

Joogasta on tullut harrastus, jota myös miehet sovittelevat kalenteriinsa entistä useammin.

Joogaohjaaja Kati Pallasvuo suosittelee lämpimästi lajin kokeilemista. Joogassa useita tyylisuuntia, ja jokaiselle kokeilijalle löytyy omaan kehoon sopiva muoto.

– Jooga on monipuolinen laji, kokonaisvaltainen ja mieleen positiivisesti vaikuttava, Pallasvuo tiivistää.

Joogaa on takavuosina pidetty kenties enemmän naisten harrastuksena. Pallasvuon joogakursseilla näkyy nyt jopa enemmän miehiä kuin naisia.

– Meillä oli aiemmin äijäjoogaryhmä. Sen harjoitteet olivat suunniteltu luonnollisesti miehille, jotka halusivat kehittää liikkuvuuttaan. Sitten studiolla tunneilla käyneet naiset kiinnostuivat tunnin liikkeistä. He halusivat mukaan. Laitettiin pystyyn Kanki-joogaryhmä, johon voivat tulla niin miehet kuin naiset, Pallasvuo naurahtaa.

Joogan aloittamiselle on helppo keksiä järkisyitä. Nykyelämä on nykivää ja stressaavaa. Kaikki eivät halua crossfitiä tai triathlonia tai muita kroppaa yltiöpäisesti rasittavia harrastuksia. Arki on jo tarpeeksi lennokasta muutenkin – hyvä jos pysyy vauhdissa mukana.

Tunneilla käyneet naiset kiinnostuivat äijäjoogan liikkeistä ja halusivat mukaan. Laitettiin pystyyn Kanki-joogaryhmä.

Joogaohjaaja Kati Pallasvuo

– Meillä opetellaan keskittymään ja olemaan läsnä. Nykyarjessa se helposti unohtuu. Helpoilla hengitysharjoituksilla voimme rauhoittaa mieltä. Samaa taitoa voi käyttää arjen haasteissakin, sanoo Pallasvuo.

Joogassa saa halutessaan myös keholle kovempia harjoitteita. Alkuun kannattaa valita itselleen ja keholleen sopiva tyyli ja taso.

Iän karttuessa kehon hallinta on tärkeää, joogan avulla voi parantaa tasapainoa. Kun kehonhallinta on hyvä, ihminen on myös kehotietoisempi.

Paremman kehotietoisuuden sanotaan auttavan olemaan enemmän sinut itsensä kanssa.

Jooga sopii myös huippu-urheilijalle. Lajista riippumatta huipulla keho on usein jatkuvassa stressitilassa.

– Huippu-urheilussahan on tärkeää olla läsnä. Pitää osata keskittyä oleelliseen. Jooga toimii varmasti urheilijoille kevyempänä harjoitteena ja mielenpuhdistajana, Pallasvuo sanoo.

Usein pidämme hengittämistä itsestäänselvyytenä. Harvoin silti mietimme, mistä hengittämisessä on kyse. Joogassa isoilla liikeradoilla lisätään liikkuvuutta ja liikkeet ja hengitys ovat yhtä.

Joogassa myös vahvistetaan kehoa, ja harjoitteissa rasitetaan koko kroppaa. Hengitys on aina mukana rytmittämässä treeniä. Opettaja ohjaa ja antaa rytmin ohjattaville.

Tottumattomaan silmään joogassa käytettävät asennot näyttävät haastavilta.

– Jokaisella ihmisellä on omanlaisensa keho. Siksi meillä on paljon erilaisia ja eri lailla rasittavia tunteja. Ohjaajan täytyy osata huomioida jokaisen ihmisen erilaiset tarpeet ja kyvyt suorittaa liikkeitä, Pallasvuo huomauttaa.

– Joogatessa kuunnellaan niin omaa mieltä kuin kehoa, hän korostaa.