Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pyöräliiton varapuheenjohtaja vaatii potkuja koko Helsingin kaupunkiympäristön toimialalle – "Vaikea kuvitella, että tällaista touhua katseltaisiin muualla kuin kaupungin töissä"

Helsingin suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöpalveluista vastaava kaupunkiympäristön toimiala saa kipakkaa arvostelua Pyöräliiton varapuheenjohtaja Janne Takalalta.

Takala kirjoittaa viikovaihteen kolumnissaan Helsingin Uutisissa, että "koko kaupunkiympäristön toimiala sietäisi saada potkut". Kaupunkiympäristön toimialalla työskentelee noin 1700 henkeä.

Syynä vaatimukselle on katujen kunnossapito, joka Takalan mukaan oli kuluneena talvena Helsingissä ennätyksellisen ala-arvoista.

– Jalkaisin kulkeminen kaupungissa oli monin paikoin mahdotonta. Pyörällä ei kannattanut edes lähteä kokeilemaan. Pyörätuolilla liikkuvat eivät viikkoihin päässeet kotoaan. Ajoradat totutusti nuoltiin puhtaiksi läpi talven, kirjoittaa Takala.

Hänen mielestään "kaupunkiympäristön viranhaltijat käytännössä pyyhkivät takapuoltaan Helsingissä päätetyllä priorisoinnilla, jossa jalankulkijoiden ja pyörällä liikkuvien väylät hoidetaan ensin."

Kulunut talvi oli olosuhteillaan poikkeuksellisen hankala kunnossapidolle, mutta Takala ei purematta selitystä niele, sillä lumen sataminen Helsingissä talvella ei voi tulla kenellekään yllätyksenä.

– Näppärästi kaupunki on myös leimannut helmi-maaliskuun poikkeusajaksi, jolloin laatuvaatimukset eivät ole voimassa. Vaikea kuvitella, että tällaista touhua katseltaisiin muualla kuin kaupungin töissä, Takala kummastelee kolumnissaan.

Lisäksi hän kirjoittaa, että kaupunki ei viitsi valvoa urakoitsijoiden tekemää työtä.

– Kun tilattua työtä ei viitsitä edes valvoa, millään rahamäärällä ei saada laatua.

– Kuinka kauan me veronmaksajat joudumme rahoittamaan tätä vastuutonta toimintaa?