Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

14-vuotiaan epäillään puukottaneen 15-vuotiaan isää Vuosaaressa – puukotusta edelsi poikien isien välinen tappelu

Helsingin poliisin nuorisoryhmällä on valmistumassa esitutkinta liittyen maaliskuun puolivälissä Vuosaaressa tapahtuneeseen epäiltyyn tapon yritykseen ja useisiin pahoinpitelyihin. Tapahtuman osapuolina on kaksi teinipoikaa sekä heidän isänsä.

Epäilty tapon yritys tapahtui lauantaina 19. maaliskuuta kello 18 jälkeen illalla kauppakeskus Columbuksen lähellä. Poliisi epäilee, että 14-vuotias poika puukotti 15-vuotiaan tuttunsa isää. 15-vuotiaan pojan mukaan puukotuksesta epäilty 14-vuotias oli pojan mukaan kiusannut häntä ja muita nuoria ennen lauantain tapahtumia.

– Kuulustelukertomuksen mukaan 14-vuotias poika on pyytänyt eri tilanteissa omaisuutta tai uhannut jollakin pahalla. Näistä tilanteista poliisilla ei ole tiedossa rikosilmoituksia, toteaa tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Forss toteaa tiedotteessa.

– 15-vuotias kertoi poliisille, että hän oli yrittänyt vältellä kyseistä poikaa esimerkiksi liikkumalla eri bussilla.

Tapahtumat saivat alkunsa, kun 15-vuotias poika oli nähnyt 14-vuotiaan kauppakeskuksessa. 15-vuotiaan kertomuksen mukaan poika olisi jahdannut häntä ja hänen kaveriaan. Poika kertoi tapauksesta isälleen. Tämän jälkeen myös isä puuttui peliin. Isä oli lähtenyt käymään kauppakeskuksessa, jossa oli nähnyt 14-vuotiaan. Isän epäillään ottaneen toista poikaa kädellä kiinni kaulan ympäriltä. Epäselvää isälle oli kuitenkin se, oliko kyseessä oikea poika ja mies oli poistunut paikalta.

14-vuotias poika oli tämän jälkeen mennyt kertomaan tapahtuneista omalle isälleen. Isä oli kertomansa mukaan soittanut hätänumeroon. Hätäkeskuspäivystäjä on kehottanut isää tekemään rikosilmoituksen, koska tilanne oli jo ohi, mutta tämä oli lähtenytkin poikansa kanssa kauppakeskukselle selvittämään asiaa ja tavannut siellä 15-vuotiaan. Kolmikko lähti tapaamaan 15-vuotiaan isää Columbuksen ulkopuolelle, jossa tilanteen epäillään menneen miltei heti isien väliseksi huutamiseksi ja tappelemiseksi.

– Miehet olivat kaatuneet maahan. 14-vuotiaan pojan isä jäi tilanteessa toisen miehen alle, kertoo Forss.

14-vuotiaan epäillään puukottaneen toisen pojan isää useasti alavartalon alueelle. Mies sai iskujen seurauksena hengenvaaralliset vammat. Paikalle saapui läheisestä parturista todistaja, joka oli antanut ensiapua puukotuksen uhrille muiden todistajien kanssa.

– Todennäköisesti uhri pelastui, koska silminnäkijät puuttuivat ripeästi tilanteeseen ja antoivat nopeasti ensiapua Forss jatkaa.

Teon jälkeen 14-vuotias puukottaja yritti juosta karkuun, mutta kauppakeskuksen järjestyksenvalvoja sai pojan kiinni.

14-vuotias on kuulusteluissa myöntänyt puukottaneensa toisen pojan isää, mutta ei muista tapahtumia tarkasti. Puukotusta tutkitaan tapon yrityksenä. Tapaus ei etene pojan syyteharkintaan, koska poika on ikänsä puolesta syyntakeeton.

15-vuotiaan pojan isää epäillään 14-vuotiaan lievästä pahoinpitelystä. Kummankin pojan isää epäillään toistensa pahoinpitelyistä. Näiltä osin tapaus etenee syyttäjälle.