Suosittuja Merisataman saaria kehitetään Kaivopuiston edustalla – veneilylle ja muulle virkistykselle mahdollista rakentaa uusia tiloja

Merisataman saaria halutaan kehittää merkittävänä purjehdus- ja virkistyskeskuksena. Valmisteilla on asemakaavan muutos, joka koskee Uunisaarta, Liuskasaarta, Liuskaluotoa, Sirpalesaarta sekä niiden ympärillä olevaa vesialuetta.

Kaavaratkaisussa on pyritty ratkaisemaan saarten toimintoja: virkistystä, veneilyä ja kilpapurjehdusta palvelevien uusien rakennusten, aallonmurtajien ja laitureiden tarpeet. Alueelle on suunniteltu uutta purjehdus- ja virkistystoimea palvelevaa toimitilakerrosalaa 2 150 kerrosneliömetriä.

Kaupunginhallitus käsitteli Merisataman saarten asemakaavan muuttamista maanantaina ja päätti jättää asian pöydälle Jussi Halla-ahon ehdotuksesta. Lopullisen päätöksen tekee valtuusto.

Lue: Uunisaaren silta käytössä enää hetken – väylä avataan veneilijöille

Liuskasaari ja Sirpalesaari toimivat purjehdusseurojen satamasaarina. Saaret ovat tukikohtia purjehduskoulutukselle ja harrastustoiminnalle sekä kilpa- ja matkapurjehdukselle.

Talvisin saaret ovat osittain purjehdusseurojen telakka-aluetta. Liuskasaaressa, Sirpalesaaressa ja Pohjoisessa Uunisaaressa toimivat kesäravintolat, joita käytetään erilaisiin juhlatilaisuuksiin.

Merisataman alue on Helsingin suosituimpia virkistyspaikkoja ympäri vuoden. Kesäisin saariin on vuoroveneyhteys ja talvisin tilapäinen silta Uunisaareen. Silta toimii yhteytenä Merisataman rannan ja saarten välillä. Liuskasaaren ja Sirpalesaaren välinen talvisilta mahdollistaa kävelyn kaikilla saarilla talviaikaan.

Tarkennus 12.4.2022: Kaupunginhallitus käsitteli asiaa ja päätti jättää asian pöydälle.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut