Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

"Ehdottomasti parasta mättöä!" – näin helsinkiläiset ylistävät kanaravintoloita, vielä ennätät äänestää omaa suosikkiasi

Mistä saa kaupungin maukkainta kanaruokaa? Helsingin parhaan kanaravintolan tittelistä käydään nyt kovaa kilpailua. Helsingin Uutisten järjestämässä lukijaäänestyksessä on annettu tähän mennessä noin 1800 ääntä.

Äänestysaikaa on 20. huhtikuuta saakka. Tulokset julkaistaan 27. huhtikuuta.

Tällä hetkellä kymmenen eniten ääniä saanutta ravintolaa ovat (aakkosjärjestyksessä) Boneless, Chicken Joint, Chitir Chicken, Döner Harju, Holy Døner, Hook, King Kebab, Kot., Pretty Boy Wingery ja Siipiweikot.

Redin kauppakeskuksen Boneless tunnetaan kenties parhaiten hampurilaisista, mutta myös kana-annoksia myydään paljon.

– Varsinkin BFC ja Asian BBQ, ovat uniikkeja ja aivan omaa luokkaa. Muilla ravintoloilla on todella hyviä annoksia, mutta Boneless hipoo täydellisyyttä, HU:n lukija perustelee valintaansa.

Hietaniemenkadun Chicken Joint perustettiin Kamppiin keskellä koronarajoituksia. Maut ovat vahvasti kallellaan Aasiaan päin.

– Aivan parhaat kanaruoat, ei mitään perushuttua. Chicken Joint käyttää mausteita todella taitavasti ja lisukkeet on loistavat.

Kansainvälisen Chicken Chitir -ketjun ensimmäinen Helsingin ravintola avattiin Meri-Rastilaan.

– Kana on pinnalta rapeaa, mutta sisältä mehevää. Kanoissa hyvänmakuinen kuorrutus. Isot annokset ja kohtuullinen hintataso.

Döner Harjun vanhin ravintola on Fleminginkadulla.

– Chilikana on jotain aivan jumalaista! Vastaavaa ei saa mistään.

Uudenmaankadun Holy Døner on Punavuoren uusia suosikkeja. Se ei ole toistaiseksi laajentunut ketjuksi.

– Kanapita on ehdottomasti parasta kanamättöä, jota stadissa on tällä hetkellä tarjolla.

Hook on yksi Suomen suurimmista siipiketjuista. Helsingissä se sijaitsee Töölön Kisahallin päädyssä.

– Rakastan siipiä ja siipibaarien tunnelmaa. Ei vaan ole Hookin voittanutta.

Moni menee Vallilan King Kebabiin kanaruokien takia.

– Kanakebab on kebabien graalin malja eli syntisen taivaallista herkkua.

Kot.-ketjun ensimmäinen kivijalkaravintola on Mannerheimintiellä Taka-Töölössä.

– Kot Kotissa on aina ihan supermehukasta kanaa, ja ne kastikkeet ovat aivan tolkuttoman hyviä. Todellinen foodgasm ihan joka kerta!

Pretty Boy Wingery kokeili siipiään viime kesänä Töölöntorilla. Sen jälkeen kiinteä ravintola avattiin Kampin Malminrinteeseen.

– Takuuvarmasti hyvää, ikinä ei petä! Kana on laadukasta ja maut niin mahtavasti tasapainossa. Annoksen pääpaino aina kanassa. Kiva palvelu tekee kokemuksesta täydellisen.

Kaisaniemen Siipiweikot on saanut paljon kehuja kastikkeistaan.

– Täällä on tullut monta kertaa käytyä ja se on vakiintunut kantapaikaksi. Herkulliset siivet, makoisat kuorrutekastikkeet, kierreranskalaiset ja aitoa aurajuustomurua sisältävät dipit.

Lukijat ovat voineet äänestää omaa suosikkiaan myös HU:n toimituksen laatiman listan ulkopuolelta.

Paljon ääniä on tullut muun muassa keskustan Sports Academylle, joka on saanut kiitosta nachokuorrutetusta kanasta. Myös Lauttasaaren Louis-ravintolan kanavartailla ja Pukinmäen Puksu Roomin fried chickenillä on omat kannattajansa.

”Oluenystävän taivas!” – tässä on Helsingin paras olutravintola: lukijat äänestivät ykköseksi baarin, joka on harvinaisuus koko maailmassa