Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Oulunkylän Gnistan ja Pihlajamäen PK-35 aloittavat futiskauden kutkuttavalla paikallisottelulla – näin joukkueet ovat muuttuneet viime vuodesta

Jalkapallo: Miesten Ykkönen käynnistyy maanantaina Helsingin paikallisottelulla.

Helsingissä syntynyt ja Veräjämäellä sekä Maunulassa kasvanut Tommi Jäntti kantaa ensimmäistä kertaa Oulunkylän Gnistanin keltasinistä pelipaitaa. Juniorivuodet Jäntti vietti HJK:ssa aina seuran reservijoukkue Klubi 04:ään asti.

Lapsitähtenäkin pidetty keskikenttäpelaaja aloittaa ensimmäisen kautensa Gnistanissa.

– Miten se nyt määritellään, mielestäni olen aina ollut hyvä pelaamaan, Jäntti toteaa.

Tänä vuonna 22 vuotta täyttänyt futari on pelannut U15-U19 maajoukkueissa. Toistaiseksi Pikkuhuuhkajien päävalmentaja Juha Malinen ei ole kutsunut helsinkiläistä U21 maajoukkueeseen.

– Hyvä tavoite kesään.

Gnistanilla on nuori vähän yli kaksikymppisten nousevien pelaajien nälkäinen joukkue höystettynä muutamalla kokeneemmalla pelaajalla.

Tuore päävalmentaja ja gnistantaustainen Joonas Rantanen on Jäntille tuttu HJK-vuosista.

– En ole hänen alaisuudessaan pelannut. Hänen tulollaan oli silti iso merkitys omalle päätökselleni tulla tänne.

Vaikka Jäntti on nuori pelaaja, hänellä on takanaan myös muutama vuosi Veikkausliigassa. Vasta 17-vuotiaana Klubin 04:iin noussut siirtyi klubivuosien jälkeen kahdeksi kaudeksi Rovaniemelle.

– Ensimmäinen kausi meni vähän totutellessa. Toisella kaudella päästiin pandemian takia pelaamaan vasta heinäkuussa. Minulla murtui jalkapöytä kesäkuun lopussa. Kauden saldoksi jäi neljä peliä.

Viime kauden Jäntti edusti Klubi 04:ää, joka tippui Ykkösestä Kakkoseen.

Gnistanin seurajohdon mukaan tavoite on olla runkosarjan jälkeen neljän sakissa.

– Täällä on siistiä pelata. Meininki on aito. Varmasti on kesällä tunnelmaa, Tommi Jäntti pohtii.Ykkösen kauden avausottelu maanantaina 18. huhtikuuta: Gnistan – PK35 Oulunkylän liikuntapuistossa kello 16.