Oulunkylän Gnistan ja Pihlajamäen PK-35 aloittavat futiskauden kutkuttavalla paikallisottelulla – näin joukkueet ovat muuttuneet viime vuodesta

Jalkapallo: Miesten Ykkönen käynnistyy maanantaina Helsingin paikallisottelulla.

Helsingissä syntynyt ja Veräjämäellä sekä Maunulassa kasvanut Tommi Jäntti kantaa ensimmäistä kertaa Oulunkylän Gnistanin keltasinistä pelipaitaa. Juniorivuodet Jäntti vietti HJK:ssa aina seuran reservijoukkue Klubi 04:ään asti.

Lapsitähtenäkin pidetty keskikenttäpelaaja aloittaa ensimmäisen kautensa Gnistanissa.

– Miten se nyt määritellään, mielestäni olen aina ollut hyvä pelaamaan, Jäntti toteaa.

Tänä vuonna 22 vuotta täyttänyt futari on pelannut U15-U19 maajoukkueissa. Toistaiseksi Pikkuhuuhkajien päävalmentaja Juha Malinen ei ole kutsunut helsinkiläistä U21 maajoukkueeseen.

– Hyvä tavoite kesään.

Gnistanilla on nuori vähän yli kaksikymppisten nousevien pelaajien nälkäinen joukkue höystettynä muutamalla kokeneemmalla pelaajalla.

Tuore päävalmentaja ja gnistantaustainen Joonas Rantanen on Jäntille tuttu HJK-vuosista.

– En ole hänen alaisuudessaan pelannut. Hänen tulollaan oli silti iso merkitys omalle päätökselleni tulla tänne.

Vaikka Jäntti on nuori pelaaja, hänellä on takanaan myös muutama vuosi Veikkausliigassa. Vasta 17-vuotiaana Klubin 04:iin noussut siirtyi klubivuosien jälkeen kahdeksi kaudeksi Rovaniemelle.

– Ensimmäinen kausi meni vähän totutellessa. Toisella kaudella päästiin pandemian takia pelaamaan vasta heinäkuussa. Minulla murtui jalkapöytä kesäkuun lopussa. Kauden saldoksi jäi neljä peliä.

Viime kauden Jäntti edusti Klubi 04:ää, joka tippui Ykkösestä Kakkoseen.

Gnistanin seurajohdon mukaan tavoite on olla runkosarjan jälkeen neljän sakissa.

– Täällä on siistiä pelata. Meininki on aito. Varmasti on kesällä tunnelmaa, Tommi Jäntti pohtii.Ykkösen kauden avausottelu maanantaina 18. huhtikuuta: Gnistan – PK35 Oulunkylän liikuntapuistossa kello 16.

Analyysi: PK-35

Seuran toinen kausi Ykkösessä. Viime kaudella nuori päävalmentaja Kim Raimi haki Pihlajamäkeen omaa peli-identiteettiä. Välillä pelaaminen oli varsin rentoa, mutta kokonaisuutta haittasi liiallinen virheiden välttely. Pelaamista jännitettiin, maalipaikat olivat kiven takana. Kentälle aisti ylivalmentamisen.

Siitä täytyy päästä eroon ja osattava antaa pelaajille tilaa tehdä ratkaisuja kentällä. Pihlajamäen ”kyläjoukkue” on saanut kovia vahvistuksia, kuten maalivahti Rafael Zbinden tolppien väliin.

Kevään korvalla myös joukkueeseen liittyneet kolumbialaiset Miquel Medina ja Olmes Garcia ovat pelimiehiä.

Varsinkin kymppipaikalle asetettu Medina on varmasti yksi Ykkösen tulevan kesän tähtiä!

Jari Kostiainen

Analyysi: Gnistan

Seuran kolmas kausi Ykkösessä. Pääsy ylempään loppusarjaan oli loppujen lopuksi hyvä suoritus. Tälle kaudelle pelaajarosteri on muuttunut. Oulunkyläläisten pelaajisto on ohut. Avauskokoonpano on Ykköseen hyvä, mutta vaihtomiehet ovat kortilla. Kausi on kuitenkin pitkä, joukkue ei kestä loukkaantumisia. Viime kauden koko sarjan paras maalintekijä Douglas Caé jatkaa sinikeltaisissa. Kesken viime kauden lopun Ouluun siirtynyt valmentaja Ricardo Duarte teki seurassa hyvää työtä. Hän toi selvästi ryhtiä ja tasapainoa peliin. Uusi valmentaja on mielenkiintoinen Gnistan-taustainen ”oman kylän poika” Joonas Rantanen. Uusi ykköskäskijä on tehnyt hyvää työtä aiemmin muun muassa HJK:ssa eri rooleissa.

Jari Kostiainen

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut