Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tilasitko sinäkin? Verkkokaupan suosituimman tuotteen myynti laski 31% – samalla toinen pompsahti 162%

Ravintolapalveluiden lisäksi Foodoralle kertyy isoa dataa suomalaisten päivittäistavaraostoksista.

Valtaosa Helsingin Foodora markettien top 20 tuotteista on tuoretuotteita, kuten hedelmiä ja vihanneksia sekä maitoa. Myydyimmissä tuotteissa ei näy selkeää eroa Helsingin eri markettien ja kaupunginosien välillä. Eroavaisuuksia löytyy enemmänkin eri kaupungeista.

Markettituotteista Helsingin myydyimmät ovat tässä järjestyksessä: 1. kurkku, 2. banaani, 3. Pepsi Max, 4. Litran Oatly iKaffe kaurajuoma kahvijuomiin ja 5. Litran Arla kevytmaitoa Suomesta.

Foodora markettien senior manager Jarno Lehtimäki muistuttaa myös Helsingin työpaikkavaltaisuudesta:

– Useimmiten toimistolle tilataan hedelmiä, kahviin maitoa, kauramaitoa, virvokkeita ja palavereihin tarjottavia. Nyt koronan jälkeen, kun halutaan työntekijät takaisin toimistolle panostetaan lisäarvotarjottaviin, hän sanoo.

Työnantajasta riippuen joihinkin tulee tilauksia jopa useaan kertaan samana päivänä.

– Pk-seudulla aurinkoisina viikkoina innostuttiin tilaamaan jo runsaasti uutuus- ja klassikkojäätelöitä. Ilmeisesti muualla on talvi vielä päällä, eikä olla samassa mittakaavassa innostuttu tuuttijäätelöistä, Lehtimäki näkee tilastoista.

Mutta sitten löytyy kumma valtakunnallinen koronakorrelaatio:

Jyväskylässä, Tampereella ja Turussa koronatestien myyntimäärät nousivat edelliskuusta noin 100-170 prosenttia.

Esimerkiksi Tampereella koronatestien myynti kasvoi 138 prosenttia ja kurkun myynti laski 31 prosenttia. Jyväskylässä testien myynti kasvoi 162 prosenttia, kun kurkun käyrä laski 31 prosenttia.

Asiakkaiden ostokäyttäytyminen muuttui, kun he olivat kipeitä. Myydyimmän tuotteen kurkun tilalle tulikin helppoja valmisruokia, virvokejuomia ja makeisia – eli lohturuokaa.

Wolt Marketin Suomen maajohtajan Joel Järvisen mukaan eniten tilataan vihanneksia ja hedelmiä, kuten banaania, kurkkua ja tomaattia. Suosittuja ovat niin ikään maidot ja kauramaidot, jauheliha sekä erilaiset cola-juomat. Käyttötavaroista wc-paperi ja koronatestit ovat monen ostoslistalla.