10 000 opiskelijaa uhkaa ulosotto – Näin sen ehtii vielä välttää

Jos korkeakouluopiskelija ei ole maksanut kuluvan kevätlukukauden terveydenhoitomaksua, on sen hoitamisella kiire. Maksu on vielä maksamatta noin 10 000 opiskelijalla. Maksamattomat maksut siirretään ulosottoon pääsiäisen jälkeen, kertoo Kela tiedotteessaan.

Kevätlukukauden maksu piti hoitaa viimeistään tammikuun lopussa, jos oli ilmoittautunut kevätlukukaudelle läsnä olevaksi viimeistään tammikuun viimeinen päivä.

Tiedotteessa neuvotaan, että maksamalla maksun heti maksumuistutuksessa olevilla tiedoilla, välttyy ulosotolta. Jos Kelan helmikuussa lähettämä maksumuistutus ei ole tallessa, voi opiskelija katsoa maksutiedot OmaKelasta.

Jos opiskelija ei ole maksanut terveydenhoitomaksua, maksu näkyy OmaKelassa kohdassa Perinnät. Kela vinkkaa, että opiskelija voi myös tarkistaa verkkopankistaan, onko maksu maksettu.

– Jos opiskelija ei ole maksanut terveydenhoitomaksua maksumuistutuksen jälkeenkään eikä maksua ole voitu vähentää huhtikuun opintorahasta, maksu siirtyy ulosottoon pääsiäisen jälkeen, kirjoitetaan tiedotteessa..

Valtaosa eli yli 250 000 opiskelijaa on jo maksanut maksun. Kelalle maksettava korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu kattaa opiskelijalle kaikki Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön palvelut. Muita palvelu- tai käyntimaksuja ei peritä.

Pakollinen maksu hoitamatta 40 000 opiskelijalla – Jopa ulosotto uhkaa

Yli 200 000 opiskelijaa ei ole vielä hoitanut lakisääteistä maksua – Pitää maksaa oma-aloitteisesti

7 500 opiskelijaa uhkaa ulosotto – Näin sen voi vielä välttää

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut