Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kruununhakaan suunnitellaan venesataman laajennusta – rantaa laajennetaan täyttömaalle

Pohjoisrannan varteen Kruununhaan koillisosaan suunnitellaan venesataman laajennusta. Olemassaoleva huoltosatamatoiminta siirtyy pois uuden Hakaniemensillan tieltä.

Lisäksi alueelle suunnitellaan uutta merellistä rantareittiä, sataman ympäröimää virkistysaluetta julkiseen käyttöön ja kelluvaa toimitilaa esimerkiksi kahvilaa tai saunaa varten.

Asemakaavan laadinta on alkanut. Tavoitteena on laajentaa ranta-aluetta täyttömaana koilliseen, osana laajempaa alueen kehittämistyötä ja Hakaniemensillan ja siihen liittyvien katujärjestelyiden uudistuessa.

Hanketta esitellään keskiviikkona 27. huhtikuuta osana alueellista Uutta kantakaupunkia -verkkotilaisuutta kello 17 alkaen. Tilaisuuden ohjelma, liittymislinkki ja muut ohjeet löytyvät verkosta osoitteesta www.hel.fi/asukastilaisuudet.

Kaavaehdotus tuodaan kaupunkiympäristölautakuntaan arviolta ensi vuoden keväällä.

Hakaniemensillan on määrä valmistua loppuvuonna 2024, jolloin vanha silta puretaan. Uusi silta on edeltäjäänsä matalampi, eikä tarvitse samanlaisia ramppeja, joten uudisrakentamiselle vapautuu tilaa sillan molemmista päistä.