7–11-vuotiaita rokotetaan pian rokotuspisteillä – Katso paikka ja aika täältä

Helsinki tarjoaa koronarokotuksia 1.–5.-luokkalaisille (7–11-vuotiaille) 26.4. alkaen Jätkäsaaren ja Malmin rokotuspisteillä.

Rokotuksen saa ainoastaan ajanvarauksella. Ajanvaraus kyseiselle ryhmälle aukeaa myöhemmin, siitä tiedotetaan myöhemmin.

Rokotuksia tarjotaan 1.–5.-luokkalaisille rokotuspisteillä tiistaisin kello 15–18. Rokotuspisteiden sijainnit löytyvät täältä.

1.–5.-luokkalaisille tarjotaan koronarokotteen ensimmäisiä ja toisia annoksia.

Toinen annos annetaan 6–12 viikkoa ensimmäisen annoksen jälkeen.

Rokotusta tarjotaan kaikille ryhmään kuuluville heidän asuinkunnastaan riippumatta.

Rokottamiseen edellytetään molempien huoltajien suostumus. Jos lapsi tulee rokotukseen vain toisen huoltajan kanssa, poissaolevalta huoltajalta tulee olla allekirjoitettu kirjallinen suostumuslomake. Suostumuslomakkeen voi tulostaa THL:n verkkosivuilta.

Jos lapsella on todettu laboratoriotestillä varmennettu koronavirustartunta alle 6 viikkoa ensimmäisen rokoteannoksen jälkeen, hänelle suositellaan toista rokoteannosta aikaisintaan 4–6 kuukauden kuluttua tartunnasta.

Jos ensimmäisen rokoteannoksen ja sairastetun taudin välillä on yli 6 viikkoa, lapsi ei suojan kannalta tarvitse toista rokoteannosta.

Rokotuksen saa todistamalla lapsen henkilöllisyyden esimerkiksi henkilö- tai Kela-kortilla.

Lasten rokotuksissa käytetään Pfizerin rokotetta. Rokotusten ottaminen on vapaaehtoista ja maksutonta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut