Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Uusi kaapeliyhteys Viikistä Länsisalmeen toisi asuntoja toiselle puolelle kaupunkia – Kaapelin reitti kulkisi Viikin peltojen ja Hallainvuoren kautta

Helsinkiin suunnitellaan uutta, maan alle rakennettavaa 400 kilovoltin kaapeliyhteyttä.

Selvitysten pohjalta suunnittelijat pitävät parhaimpana vaihtoehtona reittiä, joka kulkee kaupunkien omistamien alueiden alla Viikinrannan energiakorttelista Viikin peltojen, Hallainvuoren, Kehä I:n ja Kivikon ulkoilupuiston kautta Länsisalmeen. Lopullinen reitti tarkentuu tänä vuonna.

Reitin varrella tehdään kevään ja kesän aikana maastotutkimuksia.

Uusi kaapeliyhteys vahvistaa sähköverkkoa ja tukee Helsingin ja Helen Oy:n hiilineutraaliustavoitteita.

Samalla hanke mahdollistaa Helsingin kaupungille uusien asuin- ja työpaikka-alueiden rakentamisen toiselle puolelle kaupunkia Vihdintien ja Huopalahdentien ympäristöön.

Siellä sijaitsevat 110 kilovoltin suurjännitteiset ilmajohdot voidaan sijoittaa maan alle, kun sähköverkkoa on vahvistettu. Johtojen alta vapautuu alueita täydennysrakentamista varten.

Reitin yleissuunnittelun osana on arvioitu rakentamisen teknistä toteutettavuutta sekä rakentamisen vaikutuksia maankäyttöön, liikenneturvallisuuteen, asutukseen, maisemaan, kulttuuriperintöön, luontoon ja virkistyskäyttöön.

Tarkemman rakennussuunnittelun aikana suunnittelijat täsmentävät muun muassa sitä, miten rakentamisen aikaiset vaikutukset ympäristöön minimoidaan.

Luontoalueilla kaapelin reitti on sovitettu mahdollisimman pitkälti esimerkiksi jo olemassa olevien jalankulkureittien alle.

Kaapelia ei voida sijoittaa pääsääntöisesti Lahdenväylän yhteyteen, koska kaapelireitin rakentamisen Lahdenväylältä käsin on nähty heikentävän liikenteen turvallisuutta ja sujuvuutta.