Helsinki myöntää rahaa ukrainalaisten kotoutumista edistävään toimintaan

Helsingissä toimivat yhdistykset ja säätiöt voivat hakea avustusta toimintaan, jolla tuetaan Ukrainasta saapuneiden kotoutumista. Hakuaika alkaa 19. huhtikuuta jja päättyy 6. toukokuuta.

 Avustuksista päätetään touko–kesäkuun aikana. Avustusten käyttöaika on vuoden 2022 loppuun.

Rekisteröityjen yhdistysten ja säätiöiden lisäksi avustuksia voidaan myöntää myös uusille toimijoille, jos yhteisö on merkitty yhdistys-/säätiörekisteriin tai on todisteellisesti jättänyt ilmoituksen yhdistyksen/säätiön rekisteröimiseksi.

Avustukset kohdennetaan Ukrainasta Suomeen sodan vuoksi saapuneiden ihmisten hyvinvointia, toimintakykyä sekä kotoutumista tukevaan toimintaan Helsingissä.

Jakoperusteena painotetaan toimintaa, jolla vahvistetaan Ukrainan sotaa paenneiden sosiaalisten suhteiden ja arjen vakauden muodostumista Suomessa. Vapaaehtois- ja vertaistoiminta on auttamisessa tärkeää.

Avustettavalla toiminnalla tulee olla omarahoitusosuus. Tähän voidaan lukea myös vapaaehtoisten käyttö. Avustukset ovat harkinnanvaraisia.

Tarkemmat ohjeet ja hakulinkki löytyvät kaupungin verkkosivuilta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut