Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

USU: Uusi kansallismielinen puolue keräsi kannatusilmoitukset 6 päivässä – Johdossa perussuomalaistenkin puheenjohtajaksi pyrkinyt mies

Suomeen on syntymässä uusi puolue, sillä kansallismielinen Vapauden liitto -puoluehanke on kerännyt puolueeksi rekisteröitymiseen tarvittavat 5 000 sähköistä kannatusilmoitusta. Asiasta kertoo Uutissuomalainen.

Kannatusilmoitusten raja ylittyi tiistai-iltana. Puolue aloitti kannatusilmoitusten keräämisen viime torstaina, joten keräys kesti vain kuusi vuorokautta.

– Vauhti ei ollut yllätys. Meillä on toiminnassa mukana paljon ihmisiä, ja heillä on isot verkostot. Esimerkiksi puolueemme ydinporukalla on sosiaalisessa mediassa yhteenlaskettuna yli 100 000 seuraajaa, Vapauden liiton puheenjohtaja Ossi Tiihonen kommentoi Uutissuomalaiselle.

Tiihonen käynnisti Vapauden liitto -hankkeen helmikuun lopulla. Monella yhdistyksen aktiiveista on taustaa valta kuuluu kansalle -puolueessa (VKK), perussuomalaisissa tai molemmissa. Tiihonen itse pyrki perussuomalaisten puheenjohtajaksi viime vuoden elokuussa.

– Me olemme vastavoima nykyisille eduskuntapuolueille, jotka tuntuvat viimeistään Nato-kysymyksessä menettäneen järkensä. Suomessa ei tällä hetkellä ole oppositiota, esimerkiksi perussuomalaiset on pettänyt äänestäjänsä, Tiihonen kritisoi Uutissuomalaiselle.

Tiihosen mukaan Vapauden liitto aikoo seuraavaksi avata ihmisille mahdollisuuden liittyä puolueen jäseneksi. Kuukauden sisällä on tarkoitus myös alustavasti nimetä ensimmäiset kansanedustajaehdokkaat ensi huhtikuun eduskuntavaaleihin.