Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jari Kurri paljasti Jokereiden suuret suunnitelmat – Liigaan jo ensi vuonna? "Teemme kaikkemme, jotta luottamus saadaan palautettua"

Venäjän aloittaman hyökkäyssodan vuoksi KHL:stä irrottautunut Jokerit haluaa palata Suomen Liigaan kaudelle 2023–24, joukkue kertoo tiedotteessa.

Ensi kaudella helsinkiläisseuralla ei ole edustusjoukkuetta missään sarjassa, mutta juniorijoukkueet jatkavat toimintaansa normaalisti.

– Helsinkiläisseura tulee jättämään määräaikaan mennessä lisenssihakemuksensa, jonka Liigan yhtiökokous käsittelee. Meillä on paljon töitä edessä liigakelpoisuutemme rakentamisessa ja parhaillaan seuraan etsitään rinnalleni uutta omistuspohjaa. Olen luottavainen, että pystymme kaikki Liigan vaatimat kriteerit täyttämään, Jokerit Hockey Club Oy:n pääomistaja Jari Kurri sanoo tiedotteessa.

Huhtikuussa Jokerit Hockey Club Oy siirtyi sataprosenttisesti Jari Kurrin omistukseen ja irtautui pääyhteistyökumppani Norilsk Nickel Harjavalta Oy:stä. Kaivos- ja metalliyhtiö Nornickelin pääomistaja on venäläinen oligarkki Vladimir Potanin.

– On rehellistä todeta, että jääkiekon ulkopuolisiin asioihin liittyvät kysymykset ovat vaikuttaneet seuran maineeseen. Teemme kaikkemme, jotta ihmisten luottamus Jokereiden toimintaan saadaan palautettua, Kurri sanoo.

Jokerit vakuuttaa tiedotteessa, että yhtiön omistus "rakennetaan jatkossa aidosti ja läpinäkyvästi vastuulliselle ja kestävälle pohjalle".

Helsinkiläisseuran logon ja nimen oikeudet omistavan junioriorganisaatio Helsingin Jokerit ry:n kertoo tukevansa päätöksiä.

– Arvostamme Jari Kurrin suoraselkäistä ratkaisua irrottaa Jokerit KHL:stä. Seisomme täysin hänen ja Jokerit Hockey Club Oy:n takana seuran tulevaisuuden rakentamisprosessissa, sanoo Helsingin Jokerit ry:n puheenjohtaja Kim Borgström sanoo.

Jokerit kertoo, että ellei pitkälti venäläisomistuksessa olevan Helsinki-areenan omistuspohjassa tapahdu muutoksia, joukkue etsii uuden kotihallin.