Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Vahva maskisuositus poistui pääkaupunkiseudun joukkoliikenteessä – Näissä tilanteissa maskia pitäisi yhä käyttää

Maskin voi nyt hyvillä mielin jättää pois kasvoilta myös pääkaupunkiseudun busseissa, junissa ja raitiovaunuissa, sillä HSL on luopunut vahvasta maskisuosituksesta.

HSL:n linjaus noudattelee pääkaupunkiseudun koronanyrkin keskiviikkoista päätöstä, joka puolestaan syntyi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) linjauksen pohjalta.

Uusi suositus on, että jokainen voi harkita maskin tarpeen henkilökohtaisesti.

Koronakoordinaatioryhmä suosittelee maskin käyttöä edelleen erityisesti niille, jotka hakeutuvat koronaepäilyn vuoksi hoitoon tai testiin, niille, joilla on hengitystieinfektion oireita, mutta kodin ulkopuolella liikkuminen on välttämätöntä, niille, jotka tietävät altistuneensa koronavirukselle ja jotka eivät voi välttää kodin ulkopuolisia lähikontakteja sekä sosiaali- ja terveydenhuollon palveluihin hakeutuville asiakkaille, potilaille ja vierailijoille sekä henkilökunnalle toimijan ohjeistuksen mukaisesti.

Maskin käyttäminen on edelleen sallittua ja suositeltavaa myös muille oman harkinnan mukaan. Tämä koronanyrkin suositus koskee myös joukkoliikennettä.

THL lopettaa yleisen maskisuosituksen – Silti löytyy yhä kolme poikkeusta

Pääkaupunkiseudun maskisuositus muuttuu – Tällainen on koronanyrkin uusi linjaus

Finnair luopuu maskipakosta

Maskisuosituksesta luovutaan kaupoissa

Miten toimia, jos altistuu koronalle tai sairastuu? Tässä Husin Asko Järvisen 6 ohjetta