Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsinkiin on avattu uusi pakolaisten vastaanottokeskus sekä palvelupiste yksityismajoittujille

Pitäjänmäelle on avattu uusi vastaanottokeskus.

Sosiaali- ja terveysyhtiö Luona ja Maahanmuuttovirasto ovat sopineet, että Pitäjänmäen vastaanottokeskus tarjoaa väliaikaista majoitusta pääosin Ukrainan sotaa pakeneville perheille, naisille ja lapsille.

Kyseessä on kolmas Luonan operoima vastaanottokeskus, muut kaksi ovat Espoon Nihtisillassa ja Vantaan Robert Huberin tiellä.

Pitäjänmäen vastaanottokeskus tarjoaa asukkaille vastaanottolain mukaiset palvelut. Niihin kuuluvat muun muassa sosiaali- ja terveyspalvelut, majoituspalvelut, vastaanotto- ja käyttörahan järjestäminen, tulkki- ja käännöspalvelut, sekä työ- ja opintotoiminta. Lisäksi vastaanottopalveluina voidaan järjestää myös ateriat.

Pitäjänmäen vastaanottokeskus on transit-keskus, jossa Suomeen tulijat otetaan vastaan, kirjataan saapuneiksi, heidät majoitetaan ja sen jälkeen heidät pyritään siirtämään muualle vakituisempaan asumiseen joidenkin päivien kuluttua saapumisesta.

Maahanmuuttovirasto kertoi lisäksi torstaina, että Itäkeskuksessa on 21. huhtikuuta aloittanut toimintansa yksityismajoittujien palvelupiste, jota operoi niin ikään Luona Oy.

Suuri osa Ukrainasta paenneista on majoittunut yksityismajoitukseen.

Palvelupisteistä itse majoituksensa järjestävät turvapaikan tai tilapäisen suojelun hakijat saavat vastaanottopalvelut, kuten sosiaali- ja terveyspalvelut ja vastaanottorahan.