Päätoimittaja Kannala: Ei ole Suomelle eduksi loata vasemmistoliittoa tai sen Nato-jäsenyyttä vastustavia kansanedustajia

Natoa saa myös vastustaa – juuri se on demokratian ja diktatuurin, Suomen ja Venäjän ero, sanoo päätoimittaja Karri Kannala.

– Demokratiaan ja sananvapauteen kuuluu aina oikeus ja vapaus olla eri mieltä. Faktoja ei voi muuttaa, mutta jokaisella on silti oikeus mielipiteeseensä. Ei ole Suomelle eduksi eikä yksilöille ylpeydeksi loata esimerkiksi vasemmistoliittoa tai sen lukuisia Nato-jäsenyyttä vastustavia kansanedustajia. On jopa rohkeaa, että kansan ja kansanedustajien enemmistön edessä vakavassa paikassa uskaltaa olla eri mieltä, käydä keskustelua ja perustella omaa kantaansa, Kannala sanoo kolumnissaan.

Ei ole Suomelle eduksi eikä yksilöille ylpeydeksi loata esimerkiksi vasemmistoliittoa tai sen Nato-jäsenyyttä vastustavia kansanedustajia. Heillä on täysi oikeus mielipiteeseensä, juuri se on demokratian ja diktatuurin – Suomen ja Venäjän ero.

Kannala pitää yhtä lailla rohkeina niitä vasemmistoliittolaisia, jotka ovat ilmaisseet myönteisen Nato-kantansa puolueen enemmistöstä poiketen.

–  Helsinkiläisten vasemmistoliiton kansanedustajien keskuudessa tätä rohkeutta on vielä keskiveroa enemmän, kun ainakin Mai Kivelä ja Suldaan Said Ahmed ovat kertoneet olevansa Nato-jäsenyyden kannalla, Kannala sanoo.

Lue koko kolumni tästä!

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut