Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poikkeusvuosien jälkeen Helsingissä voi pian taas juhlia vappua – tämä on ohjelma Mantalla

Kahden poikkeuskevään jälkeen nyt voi jälleen juhlia vappua.

Havis Amandan patsas Kauppatorilla on ollut aiemmin jopa aidattuna, mutta vappuaattona lauantaina se lakitetaan ja lakitusvuorossa on Helsingin yliopiston ylioppilaskunta.

Sunnuntaina eli vapunpäivänä kokoonnutaan Kaivopuistossa.

– Kyllä helsinkiläiset lähtevät nyt oletettavasti piknikille, vappulounaalle, konserttiin tai vappumarssille, kuka mitenkin vappua on perinteisesti viettänyt, toteaa Helsingin kaupungin viestintäjohtaja Liisa Kivelä.

Kaupunki järjestää Kaivopuistoon bajamajat sekä hoitaa jälkien siivouksen. Siivoamisessa voi kestää hieman tavallista pidempään.

– Vapun jälkeen on lakon uhka ja ylityö- ja vuoronvaihtokielto on päällä. Lakko voi vaikuttaa siihen, että siivous ei suju ihan yhtä sutjakkaasti kuin aiempina vuosina, Kivelä sanoo.

Liisa Kivelä myös muistuttaa, että korona ei ole keskuudestamme kadonnut, joten juhlijoiden toivotaan ottavan terveysturvallisuuden huomioon ja pysyvän kotona, mikäli on yhtään kipeä.

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta kertoo, että luvassa on vappujuhlintaa ”kolmen vuoden edestä”, sillä Manta on lakitettu viimeksi 2019.

Tänä vuonna lakituksen teemana on välittäminen.

– Viime aikojen kriisit ovat koetelleet niin yhteisöllisyyttä kuin hyvinvointiakin. Jokainen on varmasti kaivannut vapautta juhlia, tavata ja halata, mahdollisuutta kokea jälleen yhdessä olemisen riemua, sanoo tiedotteessa Arttu Mäkinen opiskelijoiden vapaehtoistiimi Manta Crew’sta.

Ohjelma Kauppatorilla pyörähtää kello 16 dj Vickyn tahdissa. Kello 17 alkaa perinteinen Mantan pesu, jonka jälkeen vuorossa on Viikki-speksin tanssiesitys. Esitystä seuraa yhteistanssinumero.

Kello 17.45 luvassa on jotain ennenkuulumatonta, kun Kauppatorilla toteutetaan Suomen kaikkien aikojen suurin joukkokaraoke.

Ennen kello 18 tapahtuvaa lakitusta Manta saa ”koronarokotteen”.

Lakitusseremonian jälkeen lavan valtaa Uuden Musiikin Kilpailusta tuttu Bess.

Paikalle odotetaan saapuvan kymmeniä tuhansia ihmisiä.