Korona vei Fuchang Sunin, 36, päivätyöt – perusti oman sushiravintolan ja onnistui: "Laskut piti maksaa"
2
Genki Sushin suosituin annos on Philadelphia-setti. Mika Niskanen
Katso isompi kuvaGenki Sushin listalla on myös lämpimiä annoksia. Mika Niskanen
Fuchang Sun avasi syksyllä Genki Sushin Toisella linjalla, kun koronapandemia vei päivätyöt.
Mika Niskanen
Ole ystävällinen asiakkaille ja tee ensiluokkaista ruokaa.
Yrittäjä Fuchang Sunin, 36, filosofia japanilaisen ravintolan pyörittämiseen on yksinkertainen. Ja samaan aikaan se on todistettu toimivaksi.
Genki Sushi -ravintola avasi toisella linjalla viime syksynä ja on hurmannut arvostelujen perusteella asiakkaansa. Sun kertoo, että yritys on kasvanut ja tehnyt kuukausittain voittoa.
– Salaisuuteeni on se, ettei salaisuutta ole. Keskityn tekemään työni laadukkaasti ja palvelemaan jokaista asiakasta hyvin.
Genki Sushi on pieni ravintola. Se on ottanut Sunin mukaan vaikutteita japanilaisesta street food -kulttuurista.
– Täällä on kasuaali ja rento, yksinkertainen tunnelma, Sun kuvailee.
Tarjolla on ensisijaisesti sushia. Listalta löytyy kuitenkin monipuolisesti muitakin annoksia: poke bowleja, donbureja, udon-nuudeleita ja lämmintä ruokaa.
Sun pitää liikettä auki joka päivä aamusta iltaan. Ainoastaan tiistaisin on vapaailta. Ravintolassa on Sunin lisäksi yksi työntekijä.
Sun avasi ravintolan syksyllä. Taustalla vaikutti pandemia, joka oli vienyt ravintola-alan työt.
Oma ravintola on ollut jo pitkään unelmani.
– Laskut piti kuitenkin maksaa ja perhe elättää. Tämän takia päätin avata ravintolan, Sun kuvailee.
– Oma ravintola on ollut jo pitkään unelmani.
Helsinki on sään puolesta samanlainen kuin Sunin kotikaupunki Dalian. Se sijaitsee koillisessa Kiinassa Keltaisenmeren rannalla.
Sun kertoo oppineensa tekemään sushia juuri Dalianissa. Tämän jälkeen hän muutti kolmeksi vuodeksi Japaniin, jossa hän laajensi oppejaan. Syksyllä 2014 mies muutti Suomeen ja jatkoi työskentelyä sushin parissa.
Ihmiset ovat Kalliossa suvaitsevaisia, Sun kiittää. He myös arvostavat miehen ammattitaitoa.
Sun haaveilee tulevaisuudessa suuremmasta ravintolasta. Sellaisesta, jossa hän voisi tarjota vieläkin enemmän annoksia. Hän mainitsee esimerkkinä japanilaisen curryn.
– Haluan tarjota asiakkailleni vieläkin parempaa ja monipuolisempaa ruokaa.
Kaikista tärkeintä Sunin elämässä on perhe. Hän kuvailee heitä lämpimin sanoin.
– Minulla on ihana vaimo ja ihana tytär, hän sanoo ylpeänä.