Helsingin keskustassa on tyylikkäästi sisustettu ravintola, jossa olut maksaa 2,95 euroa. Ulkomainoksesta ja pienen tuopin halvasta hinnasta huolimatta The Grind Coffee & Wine -niminen paikka oli arkena iltapäivällä täysin tyhjä.
Jopa niin tyhjä, ettei henkilökuntaakaan näkynyt missään.
– Odottelin ja tein töitä koneella tunnin verran ennen kuin tarjoilija tuli paikalle, ihmettelee helsinkiläismies tilannetta.
Hänen mukaansa aiemminkin on käynyt niin, että tiskillä ei ole ketään.
– Grind vaikuttaa enemmän iltapaikalta, hän arvioi.
Kaivopihalle muun muassa entisen Suomalaisen kirjakaupan tilalle tulleet ravintolat herättävät kummastusta.
Helsingin ytimeen joulukuussa 2020 avautunut usean ravintolan ja baarin keskittymä vaikuttaa usein varsin autiolta. Fat Lizardin ravintolapäällikkö Yiu Lam kertoi HU:lle viime syksynä, että moni yllättyi tuolloin edelleen ravintolan olemassaolosta, vaikka se oli ollut auki kuukausia.
– Myöskään vastapäisessä Ruosniemen pienpanimobaarissa en ole nähnyt koskaan kahta–kolmea asiakasta enempää. Lähempänä pääovea olevassa Fat Lizard -ravintolassa on yleensä enemmän ihmisiä, toteaa Kaivopihan läpi usein kävelevä mies.
The Grind-ravintola ei vastannut Helsingin Uutisten kommenttipyyntöön jutun julkaisuun mennessä.
