Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Huumaavat maut räjähtivät suussa" – tässä on Helsingin paras kanaravintola, naisten suosikkiannos yllätti yrittäjän totaalisesti

Helsingin Uutisten lukijat äänestivät Kampin Pretty Boy Wingeryn Helsingin parhaaksi kanaravintolaksi. 2361 äänestä se sai 439.

– Tarjoilija suositteli korealaisia siipiä, kastike oli todella herkullinen. Huumaavan inkiväärin maut suorastaan räjähtivät suussa, Helsingin Uutisten lukija perusteli valintaansa.

Viime perjantaina ravintolassa oli lounasaikaan ruuhkaa. Patrik Väisänen, 25, Verner Partanen, 27, Joona Ryynänen, 26, ja Juuso Ketola, 24 nauttivat koipireidestä tehtyä boneless-kanaa. Miehet kehuivat sen poikkeuksellisen hyvää makua ja pehmeyttä.

– Tämä on nyt trendisafkaa ja täällä on hyvä asiakaspalvelu! Väisänen kiittää ravintolaa.

– Kastikkeet ovat täällä todella hyviä. Luuttomia kanoja syödessä valkoiset vaatteet pysyvät puhtaina, Partanen kertoo.

– Ravintola on viihtyisä. Ei mikään pimeä kellari, Ryynänen ja Ketola pohtivat.

Käsin syötävät luulliset kanansiivet ovat monen kanaravintolan ykköstuote. Yrittäjä Mikko Mollberg sanoo, että haarukalla syötävän boneless-kanan myynti kiihtyy vauhdilla.

– Bonelessin suosio etenkin naisasiakkaiden kohdalla yllätti todella positiivisesti.

Perinteisen buffalo-kastikkeen lisäksi suosituimpiin kastikkeisiin kuuluu muun muassa karamellinen valkosipuli-chili-kastike Bang Cok, jonka makumaailma on Thaimaasta. Aasian lisäksi makuja on muun muassa Perusta ja Meksikosta.

– Teemme ruokaa tavalla, jota muualla ei ole vielä nähty. Kanan marinointiin, esikypsentämiseen ja paistamiseen menee useampi päivä. Margariinin sijaan käytämme voita. Emme käytä koskaan pakasteita, ja kana on aina kotimaista. Annosten pitää olla värikkäitä ja lihan sulaa suuhun, Mollberg sanoo.

Pretty Boyn Wingeryn tarina alkoi viime kesänä Töölöntorilta. Kampin ravintola aukesi helmikuussa. Toukokuussa uudet ravintolat aukeavat ensin Helsinki–Vantaan lentokentän lähtöaulaan sekä Triplan kauppakeskukseen. Espoon ravintola on Isossa Omenassa.

– Tavoitteena on, että vuoden päästä ravintoloita olisi kahdeksan, joista suurin osa pk-seudulla.

Kuinka isoksi kanabuumi Helsingissä voi kasvaa?

– Ollaan vasta alkutaipaleella. Yhdysvalloissa ilmiö kanan ympärillä on ollut niin suuri, että teollisuus on jopa joutunut myymään ”ei oota”. Tämä liittyy Amerikan markkinoilla myös pitkälti uusiin tulokkaisiin, jotka haukkaavat jo ison osan kana-markkinoista. Buumi on siis päällä, Mollberg tietää.

Helsingin paras kanaravintola -äänestyksessä toiseksi tuli Fleminginkadun Döner Harju (391 ääntä) ja kolmanneksi Mannerheimintien Kot. (247 ääntä).