Kauppakeskus, terveysasema, kirjasto ja työväenopisto puretaan, puisto rakennetaan – Oulunkylän keskus täysin uusiksi: 1300 asukasta lisää

Oulunkylä-aiheisilla somefoorumeilla on mietiskelty hiljattain muun muassa junaradan varteen ilmestyneen tiiviin talorivin tyylikkyyttä, mutta sen rakentaminen on vasta alkusoittoa.

Kaupunki on käynnistynyt asemakaavan muutoksen Oulunkylän keskustakortteleista. Tarkoitus on purkaa Ogelin kauppakeskus, terveysasema, kirjasto sekä työväenopiston ja nuorisotilan rakennus.

Osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta ilmenee, että Tapio Rautavaaran puisto muuttuu uudistuksessa rakennetuksi ympäristöksi. Puistossa sijaitsee Oulukylässä asuneen Tapio Rautavaaran patsas. Se siirrettäisi vanhan aseman edustalle, jonne tulisi nykyistä viihtyisämpi vehreämpi aukio.

Oulunkylän aseman kupeeseen rakennettaisiin tiiviitä kaupunkimaisia asuinkortteleita, joissa katutasossa on liiketilaa. Asukasmäärän lisäys on alustavasti noin 1 300.

Uusi perhe- ja hyvinvointikeskus rakennetaan radan varteen. Alueen kirjastolle, nuorisotilalle ja työväenopistolle suunnitellaan uudet tilat. Lisäksi vanha asema on tarkoitus suojella.

Kallioon piti valmistua kesällä 1920-lukua henkivä kerrostalo, sitten syttyi tuhoisa tulipalo – seuraava harvinaisuus nousee Oulunkylään

Kaupungin mukaan Oulunkylän keskustan kehittäminen liittyy kaupungin kasvuun ja sen myötä asuntojen ja työpaikkojen lisäämistavoitteisiin erityisesti alueilla, jotka tukeutuvat hyviin joukkoliikenneyhteyksiin. Oulunkylän sijainti pääradan ja raidejokeri-pikaratikan risteyksessä on tässä suhteessa ihanteellinen.

Oulunkylän seurakunta luopuu kirkostaan – 50-vuotias rakennus tullut elinkaarensa päähän

Hankkeen lähtökohdista keskustellaan 24. toukokuuta. Verkkotilaisuuden liittymislinkki lisätään hel.fi/asukastilaisuudet -sivulle lähempänä tilaisuutta. Kaavakävely alueella järjestetään 31. toukokuuta.

Kaavaehdotus esitellään kaupunkiympäristölautakunnalle arviolta vuonna 2023.

Tälle kaistaleelle suunnitellaan uutta, 600 oppilaan peruskoulua – Tien toiselle puolelle uusia asuntoja

Tilanne on joillain Helsingin terveysasemilla "päässyt kriisiytymään" – kaupunki uskoo uusien jättikeskusten sujuvoittavan hoitoon pääsyä

Oulukylään tulee 222 uutta vuokra-asuntoa – rakentaminen alkaa jo huhtikuussa

Korkean kerrostalon rakentaminen aloittaa Ogelin torin uudistamisen – Kaavapomo: "Tämä on lähtölaukaus"

Oulunkylä itsenäistyi tasan 100 vuotta sitten – Kylämäinen yhteisö vetää yhä puoleensa, mutta rakentamisen pelätään uhkaavan viheralueita

Helsingissä puretaan pian 9 kerrostaloa 70-luvulta – koko irtaimisto myydään ja kodinkoneita jaetaan jopa ilmaiseksi

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut