Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kauppakeskus, terveysasema, kirjasto ja työväenopisto puretaan, puisto rakennetaan – Oulunkylän keskus täysin uusiksi: 1300 asukasta lisää

Oulunkylä-aiheisilla somefoorumeilla on mietiskelty hiljattain muun muassa junaradan varteen ilmestyneen tiiviin talorivin tyylikkyyttä, mutta sen rakentaminen on vasta alkusoittoa.

Kaupunki on käynnistynyt asemakaavan muutoksen Oulunkylän keskustakortteleista. Tarkoitus on purkaa Ogelin kauppakeskus, terveysasema, kirjasto sekä työväenopiston ja nuorisotilan rakennus.

Osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta ilmenee, että Tapio Rautavaaran puisto muuttuu uudistuksessa rakennetuksi ympäristöksi. Puistossa sijaitsee Oulukylässä asuneen Tapio Rautavaaran patsas. Se siirrettäisi vanhan aseman edustalle, jonne tulisi nykyistä viihtyisämpi vehreämpi aukio.

Oulunkylän aseman kupeeseen rakennettaisiin tiiviitä kaupunkimaisia asuinkortteleita, joissa katutasossa on liiketilaa. Asukasmäärän lisäys on alustavasti noin 1 300.

Uusi perhe- ja hyvinvointikeskus rakennetaan radan varteen. Alueen kirjastolle, nuorisotilalle ja työväenopistolle suunnitellaan uudet tilat. Lisäksi vanha asema on tarkoitus suojella.

Kaupungin mukaan Oulunkylän keskustan kehittäminen liittyy kaupungin kasvuun ja sen myötä asuntojen ja työpaikkojen lisäämistavoitteisiin erityisesti alueilla, jotka tukeutuvat hyviin joukkoliikenneyhteyksiin. Oulunkylän sijainti pääradan ja raidejokeri-pikaratikan risteyksessä on tässä suhteessa ihanteellinen.

Hankkeen lähtökohdista keskustellaan 24. toukokuuta. Verkkotilaisuuden liittymislinkki lisätään hel.fi/asukastilaisuudet -sivulle lähempänä tilaisuutta. Kaavakävely alueella järjestetään 31. toukokuuta.

Kaavaehdotus esitellään kaupunkiympäristölautakunnalle arviolta vuonna 2023.